Funkcioner Demokratske partije socijalista

Nije dobro u ovom momentu uslovljavati koaliciju

Funkcioner Demokratske partije socijalista DPS Halil Duković kazao je da u ovom trenutku nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju, ističući da to ne vodi ničemu dobrom, pogotovo ne boljem životu građana kojem, kako je naveo, svi teže.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 07:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poručio je i da se zakoni moraju poštovati. On je to saopštio u izjavi za Dan nakon što su iz Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa Nika Đeljošaja i Demokratski savez Albanaca Nikole Camaja, najavili da će na nivou svih nacionalnih partija razmotriti dalje učešće u vlasti čiji je dio ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Iz Albanskog foruma su negodovali zbog najave Ministarstva kulture da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja u Tuzima, na rijeci Cijevni, na kojem se vijorila samo albanska zastava, a ne i nacionalna zastava Crne Gore.

“Slažem se sa Forumom samo u jednome da se ne mogu uporediti skupovi u Herceg Novom i ovaj skup na Cijevni, jer ovdje na Cijevni ni jednom jedinom riječju nije nešto rečeno protiv Crne Gore, niti bilo kojeg naroda u Crnoj Gori, niti se trgovalo sa teritorijom Crne Gore. Jedina greška im je što nijesu istakli i crnogorsku zastavu pored albanske, da taj skup bude zaista odraz svega onoga što je naša država, koja se mora poštovati”, kazao je Duković.

On je naveo i da osim uslovljavanjem koalicije, nije dobro ni pozivati se na doprinos izglasavanju nezavisnosti 2016. godine, navodeći da je to zasluga svih.

“Prvo, pitanje nezavisnosti Crne Gore jeste zasluga svih građana koji su glasali. Naravno, u tome zaslugu imaju i Albanci, kao dio crnogorskih građana, koji su se izjasnili na referendumu za suverenu i nezavisnudržavu Crnu Goru. Drugo, uslovljavati bilo čiju koaliciju sa nekim razlogom, posebno u ovoj situaciji, mislim da nije na nivou niti je odraz neke politike koja treba da dovede do afirmacije svih građana, za budućnost svih nas, za neko bolje sjutra. I treće, mislim da je vrijeme da svako počne da radi svoj posao. Mislim da Ministarstvo kulture radi svoj posao u skladu sa zakonom, koji smo mi u parlamentu donijeli, jer su i oni dio te većine. Tako da, pozivati se na poštovanje zakona, a raditi na kršenju tih zakona, ne znam koliko je dobro za sve nas”, zaključio je Duković.

Komentari: 4

Diko

19. 08. 2019 - 08:40

Aferim.Pravo govoriš, a kad Srbi u Crnoj Gori shvate da je njihova matica Crna Gora. Šta onda, s kojom se ulogom igrate. Neozbiljno i kratkoročni pokušaj da se ponašate kao u neki u okruženju.
da hi mucu da dusu nasladu

19. 08. 2019 - 11:23

Drps je napravio manjinsksku antisrpsku koaliciju tj direktan pakt protiv pravoslavnog srpskog stanonvista CG obecavajuci i dajuci manjinama razne povlastice i obecanja uz masovnu torturu nad Srbima . E sad cutite i trpite . Ako vas Albanci puste niz vodu ostaste bez ministarskih nezasluzenih fotelja .
Drug član DPS-a

19. 08. 2019 - 11:14

Bliži se dan kad će pro-srpske partije ući u Vladu, čime će ZNAČAJNO biti smanjeni ucjenjivački kapaciteti svih ovih partijica. Biće to ljekovito i za njih, ne treba da se boje toga. Velika vlast u glavu udara, taman da se dovedu "k poznaniju prava" tj. u realne okvire.
Objektivni

19. 08. 2019 - 15:35

Ako ekstremni Albanci razmotre svoj opstanak u Vladi i time opstanal same Vlade , da vlada opet razmotri priznanje Kosova ??? Sta bi bilo da neko iz Vlade da takvu izjavu ??
Novi komentar