Predsjednik Crnogorske

Pavićević: Budvu ni po koju cijenu ne smijemo vratiti u ruke DPS-a

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je za Dan da su lideri DF-a u prethodnih nekoliko dana na očigled cijele crnogorske javnosti pokušali da sruše vlast u Budvi, primitivno vrijeđajući članove i funkcionere Crnogorske. A da nije bilo Crnogorske, nikada Marko Bato Carević ne bi bio izabran za predsjednika opštine Budva.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 07:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Zamislite da neko ko se kandiduje da vodi Vladu i li državu podmetanjima i falsifikatima pokušava da kreira javno mnjenje, da izazove potrese u jednoj opozicionoj opštini, a da za sve to optuži svoje koalicione partnere i da lažna pisma podmeće svojim članovima i funkcionerima. E to rade lideri DF-a”, izjavio je Pavićević.

Pavićević poručuje da nijedan časni i pošteni predstavnik bilo koje nacije ne bi na prevaru pokušavao da obezbjeđuje političku podršku za svoju stranku. Ističe i da samo istinom i zagovaranjem sistema ideja i vrijednosti u koje vjerujemo treba da se borimo protiv pokvarenog sistema koji je kreirala Demokratska partija socijalista (DPS), a koji svom snagom podržavaju lideri DF-a.

“Kao bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i kao građanin Crne Gore i predsjednik Crnogorske, zaprepašćen sam načinom na koji lideri Demokratskog fronta zloupotrebljavaju i politički raubuju nacionalna i vjerska osjećanja Srba u Crnoj Gori. Pa više sam ja uradio za dobro Srba i Srbije nego svi lideri DF-a zajedno. Da li sam to koristio za sticanje političkih poena? Ne. I neću nikada”, rekao je Pavićević.

On je dodao da to neće da radi zato što su nacionalna i vjerska osjećanja svetinja u koju se ne dira i kojom se ne trguje.

 

“Dužni smo da kao građani Budve i Crne Gore učinimo sve da se opština Budva ne vrati u ruke onih koje smo pobijedili 2016. godine. A izvinjenjem funkcionera DF-a Mila Božovića i Đorđija Vujovića i njihovom ogradom od djelovanja lidera DF-a saznali samo da su Mandić, Knežević i Medojević direktno radili da se Budva vrati DPS-u”, izričit je Pavićević.

Pavićević tvrdi da je sve ovo dokaz da lideri DF-a ne žele vlast, da ih ne interesuje dobro Srba u Crnoj Gori, već da se najkomotnije osjećajuu ulozi vječite i podaničke opozicije DPS-u.

“Crna Gora ne smije da bude ni Đukanovićeva, ni Mandićeva, ni Kneževićeva, ni Medojevićeva prćija. Crna Gora je naša država i branićemo je svim demokratskim i legalnim sredstvima. Dosta je bilo falsifikovanja, svađa, podmetanja i prebrojavanja krvnih zrnaca na osnovu nacionalnih i vjerskih osjećanja. Vjerujem u prosvećenu, naprednu i savremenu državu i za takvu Crnu Goru sam spreman da se borim kao njen građanin i kao političar”, rekao je Pavićević.

On je nedavno kazao i da će predložiti budvanskom odboru Crnogorske da zamrzne inicijativu za izlazak iz budvanske vlasti dok se ne utvrdi da li će časni funkcioneri DF-a iz Budve, poput gospodina Vujovića, uspjeti da spriječe lidere svoje stranke iz Podgorice da sruše vlast u Budvi.

“Zamoliću svoje prijatelje i kolege iz našeg budvanskog odbora da zamrznu privremeno inicijativu za izlazak Crnogorske iz budvanske koalicije kako bismo spriječili Andriju Mandića da radi svojih interesa koji se tiču saradnje sa DPS-om u Podgorici sruši vlast Budvi. Sada je jasno da Mandić, a za njim i Knežević i Medojević, ruše opoziciono jedinstvo i tako jedino pomažu DPS-u. Ovo je trajna kompromitacija za gospodina Mandića i momentalno bi trebalo da podnese ostavku na sve političke funkcije koje vrši”, zaključio je Pavićević.

Komentari: 18

Budva je Crnogoraca

19. 08. 2019 - 08:07

Oleeee! Je li ovaj Pavicevic pri svijesti, sto je ovo??? Koliko kosta jedan ovakav primjerak??? Na buvljaku, naravno. Ne bih da vrijedjam bas nimalo, ali, stomak me boli kad vidim ovog trgovca Vucicevog. E, crni Ivancevicu!
Vesna "Liberalka"

19. 08. 2019 - 09:16

Nemoj, kućo moja, tvoj zadatak i nije da Crna Gora bude svoja na svome, već da urnišeš i taj potonji "trazaj" u seriji pokušaja da se osnuje partija koja će biti dostojna nekadašnjih Liberala! Tvoj zadatak je osim toga da Budva ostane i dalje "Šabac na moru"!
Kanabe

19. 08. 2019 - 08:20

Takav stav da zastupa Pavićević je dobio na kanabeu u Beogradu.Đoko Orlandić
Katunjanin

19. 08. 2019 - 12:52

Ne dozvoliti da Budva padne u ruke onih u koje narod ima najvece povjerenje!? Eto ti nasih politicaa i njihove logike, on sa promilom podrske hoce da sprijeci one koje podrzava preko 40% gradjana. Vise DPS ima podrske u ovdje nego. prijera radi, sto Angela Merkel ima u Njemackoj i zamisli sada neku trivijalnu i marginalnu licnost tipa ovoga Pavicevica da izjavi da ne treba dozvoliti Merkelovoj da doje na vlast. Pih.
Desna Obala

19. 08. 2019 - 08:29

Ovaj kao da je na ratište ,ovo me podsjeća na 1943 i bitku na NERETVI kada su naši ginuli protiv : ŠVABA, ČETNIKA, TALIJANA ,USTAŠA.
Goga

19. 08. 2019 - 08:45

hahahaha, kao sto sam i mislio , mozete ih gaziti,pljuvati po cgori, ali fotelje ne daju. Živo me interesuje u koju ce partiju preci ovi likovi nako izbora, jer vise nikada nece dobiti ni glasove svoje porodice
Gost

19. 08. 2019 - 08:57

Saglasio bi sr s tobom sto nije tesko
zoki

19. 08. 2019 - 09:04

[email protected] tacno tako,nikada vise ,od mene vise nikada,ima jos tri cetiri crnogorke partije
danilo s.

19. 08. 2019 - 09:50

“Budvu ni po koju cijenu ne smijemo vratiti u ruke DPS-a” (V.Pavićević) g. Pavićeviću, Vaša demagogija je zaprepašćujuća – nije ni čudo što ste se slizali sa Bečićem. Prepoznali ste se? Medjutim, ovo što činite jasno pokazuje na kakvom ste zadataku u CG. Iako sam uvijek glasao za Liberalni Savez, LP i – na moju bruku – za, sada vašu, Crnogorsku partiju (tada je na čelu CP bio g. Vlahović, nesumnjivi Crnogorac), moram priznati da je jedina partija na koju se iskreni i lojalni gradjani CG mogu osloniti, koja čuva slobodnu CG, - bar za sada – DPS i partneri! Bez DPS se ne bi se desila slobodna i nezavisna CG. Ne bi bili država članica NATO i, ako Bog da, uskoro i EU? A vi bi da nas vodite – po svaku cijenu - u Guču? Imate li vi stida? P.S. Ne brinete vi o Budvi, no o vašem učešču u podjeli budvanskog plijena?
Očni vid

19. 08. 2019 - 10:58

Danilo, uz dužno poštovanje kao kolegi Liberalu- a posebno za sve što pišeš - izražavam čuđenje. Ne mogu da vjerujem da postoji ljudsko biće, a posebo oni izvorni Liberali(koji imaju "očni vid"), koje je glasalo za Pavićevićevu "Crnogorsku". Ajde, da prihvatim da su te prevarli jednom. Đoko Orlandić
Đoko i Danilo

19. 08. 2019 - 11:31

Vas dvojicu povezuje Dps a ne Liberali.
danilo s.

20. 08. 2019 - 06:48

Djoka i mene - povezuje CG. A sa čime ste vi (po)vezani?
pih

19. 08. 2019 - 10:30

Hoće Srbi da vladaju Crnom Gorom pod svaku cijenu
Nick

19. 08. 2019 - 10:58

E crni Purko, sto ucinje sa dovodjenjem ovoga, Koje li interese sad imas?
???

19. 08. 2019 - 11:50

Ja o Purku imam misljenje iz 80-ih kad je "igrao fudbal"a i ja.Tada je bio za sprdnju a ovo u vezi aviona,kamiona,hotela u vezi njega nikada mi nece biti jasno.I Postade covjek "ugledni"gradjanin a znam dobro kakvo misljenje imaju o njemu koji ga bolje poznaju.Prema tome tada bio bu..la a danas jos veca.Uostalom i njegova pojava sve govori.Malo se potrgovalo politicki a sad je vrijeme za fajront.
Vrlo jednostavno objasnjenje

19. 08. 2019 - 16:43

U pitanju je trgovina, novac. Oponirati drzavi Crnoj Gori je postalo vrlo profitabilno zanimanje. Placaju Rusi, placaju Srbi, ... i ljudi biraju prioritete. Purka zaboravite. Meni se medju Crnogorce (ni politicki) vise vracao ne bi.
Katunjanin iz Zg

19. 08. 2019 - 13:43

E Pavicevicu (ne mogu stavit gospodine jer to treba zasluziti ) iz vasih nastupa se vidi da veze nemate sa CG (iako su vam korijeni iz CG )Vidi se da ste hranjeni na velikosrpskom djubristu i da toj zarazi nema lijeka.Samo bi cojek moga da izrazi zaljenje za vama ako ima kome
Za ponovit

19. 08. 2019 - 16:18

"Vidi se da ste hranjeni na velikosrpskom djubristu i da toj zarazi nema lijeka"
Novi komentar