Herceg Novi

Krivične prijave zbog utaje više od pola miliona eura poreza

Hercegnovska policija je podnijela krivične prijave protiv firme “Goratex CO“ iz tog grada i R.G, kao i još tri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 eura.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 08:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Sumnja se da su firma “Goratex CO“ d.o.o. Herceg Novi i odgovorno lice R.G. krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa, kao i krivičnim djelom prouzrokovanje stečaja, ošteteili budžet za 426.720 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.

V.M. iz Herceg Novog se sumnjiči da je krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme “Vusamont“ d.o.o. Herceg Novi, nanio štetu budžetu za iznos od 47.990 eura, dok se L.A. i B.N. iz Herceg Novog sumnjiče da, kao ulagači kapitala u ortačkoj izgradnji, nisu prikazali oporezivi promet čime su budžet oštetili za 70.809 eura.

Crnogorska policija u ovom momentu provjerava poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

Podsjećamo da su službenici Uprave policije od početka godine do 1. avgusta, u okviru operativnog projekta “Evazija“, koji se odnosi na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u vezi sa nezakonitostima u postupku likvidacije preduzeća kao i utajom poreza i doprinosa, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela iz ove oblasti kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1.520.000 eura.

Komentari: 1

nikola

20. 08. 2019 - 05:53

Provjeravaju samo one koji nisu nedodirljivi i ne pripadaju uglednim familijama VIP staleza CG
Novi komentar