Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 10:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski i bosanskohercegovački granični policajci u zajedničkim aktivnostima obilaze 80 kilometara dug zeleni pojas granice između te dvije države i sve češće nailaze na krijumčare koji migrante pokušavaju prevesti preko granice u nehumanim uslovima, rečeno je za RTCG.

“U jednom slučaju je pronađeno čak 14 osoba smještenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore namjeravao da nezakonito prebaci u BiH”, kazao je Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Kako navode, krijumčari od migranata uzimaju i više od 100 eura po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a nerijetko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obje strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje kako bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

Komentari: 2

vidji cuda

19. 08. 2019 - 10:09

Migranti se nijesu ni krili i cesto sam mimoilazio kolonu na magistrali prema Vracenovicima. Jednom sam to prijavio granicnom policajcu a on mi kaze "da oni imaju slobodu kretanja" . Kasnije mediji prenesose da ih svercuje direktno policija i uzima im pare .
Botov,i trolovi i lamp...nje

19. 08. 2019 - 17:55

Ovaj komentar nema ni malo tezine, jer je web danas pun trolova botova i planskih manipulacija. Ako hoces da pomognes onda reci tacne podatke ako ih imas. Kojem policajcu tacno ? Koji mediji prenose ? Daj link da vidimo vjerodostojnost koemntara. jesi li napravio fotografije i poslao in4s.net, Vijestima .... ?
Novi komentar