MUP zabranio održavanje službe

I ove godina bez liturgije na Ivanovim Koritima

I ove godine Uprava policije je zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 12:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućile su sveštenstvu Mitropolije crnogorsko primorske-protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, protojereju-stavroforu Obrenu Jovanoviću i đakonu Dušanu Bigoviću, kao i Rajku Radusinoviću, predsjedniku Crkvene opštine Cetinje,da uđu u hram podno Lovćena.

 

mcp-3

 

Policija je postupala po rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko primorska, kako su kazali, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rješenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor.

 

mcp-3-2

 

Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se danas u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko primorske.

“Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božijih nijesu karakteristika savremenih društava”, smatraju u Mitropoliji.

Komentari: 4

Komita46

19. 08. 2019 - 14:54

Bravo! Pa neka Džomić, Amfilohije, Perović itd idu u svoju Srbiju ili na Kosovo pa neka tamo arlauču protv Crne Gore i Crogorske crkve! Svaka čast ovoj vlasti što je konačno zabranila tim neprijateljima Crne Gore da skrnave naše svetinje!
Skorupan

19. 08. 2019 - 15:04

Bravo policijo. Treba konačno stati "nogom za vrat" četničkom orgijanju po CG
Bijeli Pavle

19. 08. 2019 - 22:55

Moze li neko da pronadje u srbijici ovakav izgled crkve isti narod a u svemu razlicit
KatunskiSrbin

21. 08. 2019 - 09:05

Ne možeš nac ovakav stil crkve u Pljevljima da li to nije više Crna Gora?
Novi komentar