Saopšteno iz Uprave policije

Albanski policajci u Crnoj Gori na osnovu sporazuma dvije države

Službenici granične policije Republike Albanije su prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Republici Albaniji u skladu sa sporazumom dvije države a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP) povodom informacija koje su se pojavile u medijima da je uočeno prisustvo službenika albanske policije na teritoriji Crne Gore.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 13:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz UP napominju da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom dijelu naše države.  

„Službenici Uprave policije, u skladu i sa drugim međudržavnim sporazumima, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Republike Albanije, koja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovne sastanke na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i kroz rad zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom dijelu“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 12

Što čine srpski blatoidi

19. 08. 2019 - 14:36

povodom ovoga majko sveta. Na portalu Kurir možete pročitati: "tako vam i treba stoko crnogorska."
Freeman

19. 08. 2019 - 14:41

Kakvoga crnoga sporazuma o kojem žitelji Andrijevice i Crne Gore nijesu znali ništa do ovoga momenta ?.
Pečičanin

19. 08. 2019 - 15:40

Nepismene je džaba i obavještavati o vladinim uredbama i međunarodnim sporazumima i to sa posebnim oavrtom na one koji ovu državu ne doživljavaju kao svoju.
Pap

19. 08. 2019 - 16:29

U "svojoj* državi se ne šeta albanska policija. Što će u Andrijevicu?
Fakti i dokaziva istina

19. 08. 2019 - 17:10

Albanski policajci nijesu ovdje terorizma radi, nece pripremat krvave pucheve, ne mrze Crnu Goru niti imaju razloga za to. Albanija podrzava suverenu i proevropsku drzavu CG. Albanija nam je susjed koji ide istim spoljnopolitickim putem kao i mi tj gotovo cijela Evropa. A sta je Albanija u glavam anapaljenih velikosrba koji CG en mogu smislit ne smije biti relavantno. Ocigledno je sljedece - niko na bijelom svijetu danas gore ne zelui Crnoj Gori do srpski nacionalisti pogotovo oni iz Crne Gore
Papak

19. 08. 2019 - 17:25

Šeta se po primorju i Srpska i Hrvatska i Rumunska... E, sad, što će u vukohebinu od Andrijevice...
Freeman

20. 08. 2019 - 09:38

Ne znam kako državu doživljavaju ali imanja koja imaju uz granicu sigurno doživljavaju kao svoja na koja ovoj državi plaćaju poreze i ne žele da im po njima vršljaju albanski policajci.
Niks

19. 08. 2019 - 17:32

Crna Gora je marionetska tvorevina kojom između ostalog komanduju i ovk fanatici
Malo tacnije

19. 08. 2019 - 18:28

Ne bi reko. Crna Gora je po Ustavu drzava njenih gradjana. prema tome nije srpska drzava. Albanci u ovoj drzavi imaju prava kao i Srbi. CG je clanica NATO i prvi kandidat za EU. Albanija je claniuca NATO i kandidat za EU. Daj mi jedan dokaz da ovdje komanduje OVK. A ja cu ti dati dokaze da SPC u ovoj drzavi ne podlijeze njenim zakonima, dakle ima neku vrstu eksteritorijalnosti, van je pravnog sistema Crne Gore. Dalje, Albanci su bili za suverenu i evropsku CG, vi ste protiv bilo koje CG koja je van Srbije. ovo sto si rekao vise razumijem kao bijesno gicanje po podu nego li stav koji dolazi iz zdrave pameti
Freeman

20. 08. 2019 - 10:10

Ne,nego malo točnije,Albanci u ovoj državi imaju mnogo veća prava od Srba ,a to je neprihvatljivo.
Pomorac

19. 08. 2019 - 20:15

Nisam pristalica javnog setanja Albanske policije po CG ali sve je izgleda bilo po propisu. Da nije bilo tako vjerovatno bi oni usli na neki drugi nacin I ucinili ono zasto su dosli.
timestar

20. 08. 2019 - 06:54

Reciprocitet ?
Novi komentar