Komentarisali zabranu liturgije na Ivanovim koritima

DF: Crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima

– Da je crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom, pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima – ocjenjuju iz Demokratskog fronta (DF).
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 17:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
DF: Crnogorski rezim usao u otvoreni obracun sa pravoslavnim vjernicima
Ilustracija

Kako su istakli, nakon niza poteza kojima je pokazana jasna namjera da se vrši tortura nad crkvom i vjernicima, danas je, kažu, diktatura otišla i korak dalje, ʼsramnom zabranomʼ održavanja liturgije na Preobraženje.

– Naredbu o zabrani izdao je ministar Mevludin Nuhodzić. Podsjećamo da režimska policija proteklih dana nije reagovala na divljanje albanskih ekstremista koji su upadali u manastir Beška i maltretirali monahinje, kao što su u Svaču kod Ulcinja podržavali one koji su sprječavali liturgiju i jurišali na mitropolita Amfilohija. Današnji atak na SPC u režiji policije i ministra Nuhodžića potvrđuje ono što je saopštavao DF – da su dešavanja u Beškoj, Svaču, tzv. zakon o slobodi vjeroispovijesti, incidenti na Ivanovim koritima, krstionici na Miholjskoj Prevlaci, itd. projekat u kome učestvuju dukljanski fanatici iz režima i dijela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom – ističu iz DF-a.

Oni navode da je crnogorski režim ʼnakon služenja interesima pojedinih velikih sila danas postao marioneta Prištine, Zagreba i terorističkih vođa iz lažne države Kosovoʼ.

– Zato se danas desila i nova bruka – da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija, a za očekivati je da lično Nuhodžić i Veljović predaju raport vođi patrole. Glavna smetnja režimskom projektu izdaje i predaje Crne Gore su SPC, pravoslavni vjernici i političke snage koje se bore za vrijednosti tradicionalne Crne Gore i naših predaka, pa zato imamo kontinuirane napade na naše crkve i sveštenstvo – smatraju u ovom političkom savezu.

Iz DF-a upozoravaju da se vrh režima ʼopasno poigrava sa sudbinom Crne Goreʼ.

– Pravoslavni vjernici ne smiju da nasijedaju na provokacije, ali moraju biti spremni da štite svetinje i crkvu koja je i stvorila Crnu Goru. Na Trojičindanskom saboru u Podgorici jasno je iscrtan put kojim treba da idemo u cilju zaštite vjere i naroda i kako bi se zaustavilo dalje ponižavanje ove zemlje od strane onih koji su pravoslavlje označili kao neprijatelja i smetnju za svoje lične i nacionalne interese – zaključuju iz DF-a.

Komentari: 14

Janica Matova Beograd

19. 08. 2019 - 17:59

Kakav sastav,četnički vojvoda,Medo Zemunac, Milova Ljeposava(K.P.)i Zetski Pipun.Zamislite ove pravoslavce svaki od njih je osumnjičen za nekoliko krivičnih djela.Milovu Ljeposavu(tako ga zovu jer se nekada bio Milov fan još zovu i Koka. Kad god njih ugledam sjetim se Njegoševih stihova"Bog se dragi na Srbe razljuti i na njihova smrtna sagrešenja"!
Liberal

19. 08. 2019 - 20:34

To je nova strategija zaoštravanja vjerskog pitanja koju je Mandić "donio" sa otvaranja autoputa.
xy

19. 08. 2019 - 18:07

Bošnjak zabranio četnicima da orgijaju po staroj Crnoj Gori. I posle neka mi neko kaže da nema boga. Vama da nije Bošnjaka i Albanaca zaje**vali bi vas gibaničari kad god stignu. Hvala g. ministre.
Apsolutno

19. 08. 2019 - 18:35

Ja kao Crnogorac Hriscanin velim - upravo tako !
Misur

19. 08. 2019 - 18:50

Definitivno ko u ovoj drzavi pokusava da zabrani jednom dijelu gradjana bogosluzenje ste vi i vasi mentori.Takodje znam da se vi pitate odje za nas Crnogorce e bi bilo mjesta
Da, da ....

20. 08. 2019 - 00:19

Apsolutno!!!!!! .....................
Gf

19. 08. 2019 - 18:57

DF ušao u otvoreni obračun sa koljenicama
Hmmm

19. 08. 2019 - 22:27

Zbijanje redova se najbolje postiže sijanjem straha od nečega. Vidjeli ste kako je Crna Gora na dobrom putu da potpuno zaokruži nezavisnost, te da vama ne ostaje ništa otvoreno za to vaše djelovanje, pa ste pribjegli već zastarjelim tehnikama za podizanje emocija na nacionalnoj osnovi. Kasnite, kasnite. Brzo će svako saznati to što većina građana Crne Gore zna, da ste štetočine za svakoga. Naša domovina nije nacionalna, nego je građanska, gdje pravoslavni vjernici sačinjavaju većinu. Vi ste ti koji napadate veoma vješto i na podmukao način građane Crne Gore pravoslavne vjeroispovjesti, i samo vi.
timestar

19. 08. 2019 - 22:27

Koja budalaština u zadnjem poglavlju teksta."Crkva(SPC) je stvorila CG"-nevjerovatno da se ta glupost napiše,ali papir podnosi svašta.
Velje Brdo

20. 08. 2019 - 08:19

Sto se to moze genocidom stvoriti cime je okicena spc
Prčanj

20. 08. 2019 - 07:14

Kakvi pravoslavni vjernici, to su fundamentalist. Do juče nijesu znali ni ta Božić a ne Preobraženje a sada su se čoče prosvijetlili. Poslije toliko zločina i onig glavnog prema Jugoslaviji umjesto da ćute te junsčune se raskokodakale. No zna se ko ih je izmisluo pa eto im ga tamo.
Mihailo,Bgd

20. 08. 2019 - 09:32

Arogantni svetosavski etnonacionalizam sve više postaje remetilački faktor u regionu i prijeti novim sukobima. Njega za sada prećutno podržava hegemonistička velikosrpska politika iz Beograda potpomognuta jačanjem borbene spremnosti žive sile u funkciji te politike.
L Dabanović

20. 08. 2019 - 13:47

Već ste se nalajali i prelajali sebe radi.Dojadili i dosdili i državi i regionu.A ova vlast kakvagoć da je treba već da reaguje-da vas pokupi i priveže dalje od naroda i ulica-ka raspuštene biʓine.Pa i biʓini poslije toliko decenija lajanja bi se opametili i ućutkali.Ali vi ste drugo-možete se ubrajat među višu školovanu čeljad ali vam to nije pomoglo steć neko obrazovanje odvažnosti da simi nešto pametno započnete-no samo da izvršavate nečije prohtjeve pućikanja.
FreeMontenegro

20. 08. 2019 - 14:17

Ovi da se opamete, nema sanse. Mini diktatori df-ovaca pucaju po savovima i bukvalno i figurativno. To je tako nariljano i udzoreno da je sad u njihovim redovima velika prpa jer ce da se pokolju izmedju sebe oko toga ko ce zavalit masnu pozadinu u te nekolke stolice u skupstinu posle izbora. Neka budu srecni ako cenzus predju.....
Novi komentar