Pomoćnik načelnika u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja UP

Janjušević: Za vrijeme ljetnje sezone 40 odsto smrtonosnih saobraćajnih nesreća

Tokom juna, jula i avgusta dogodi se 40 odsto saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, a umor vozača je jedan od najčešćih uzročnika, kazao je pomoćnik načelnika u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije (UP), Ilija Janjušević.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 21:23 Promjenite veličinu teksta: A A A
Janjusevic: Za vrijeme ljetnje sezone 40 odsto smrtonosnih saobracajnih nesreca
Foto: Printscreen, TVCG

"Apelovali smo i prije turističke sezone, dijelili flajere na granici, da vozači koji žele da odmaraju u Crnoj Gori, koji putuju svojim vozilom, putuju kada su najodmorniji. Nažalost, često se dešava da turisti krenu kasno uveče ka Crnoj Gori, pa u ranim jutarnjim satima budu pospani i u takvim situacijama, nažalost, dolazi do saobraćajnih nezgoda. Naravno, nije samo umor uzrok tih saobraćajnih nezgoda, tu su i prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i svi drugi prekršaju koji mogu doprinijeti", objasnio je on.

Kako je saopštio Janjušević, angažovano je svo raspoloživo ljudstvo i tehnika u pojačanim kontrolama.

 "I pored naših preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika saobraćaja, imali smo ovog vijenda četiri saobraćajne nesreće sa pet žrtava", naglasio je on.

Komentari: 1

PERO

20. 08. 2019 - 07:55

G.Janjuševiću na način koji radite ne donosi rezultate. To je isto kao i prije 50g., promijenite , ne može samo sa radarom, kamere po gradu i na otovrenom putut, civilnim kolima, vozite u koloni pa ćete vidjeti šta sve ima na putu, preticanje na punoj linij(duploj) ulaske u makaze, preticanje u tunelu,vožnja i razgovor sa mobilnim ili kucanje poruka na 50 ,km i kolona po 50 mauta i sl.
Novi komentar