Njemačka kancelarka poručila

Merkel: Evropa ''istinski ujedinjena" samo sa zemljama Zapadnog Balkana

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Evropa će biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice Evropske unije.
Objavljeno: 19. 08. 2019 - 22:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Evropsko izdanje portala Politiko navodi da izjava njemačke kancelarke predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti Berlina proširenju Evropske unije, što je nepopularna ideja među nekim članicama EU i mnogim biračima u zapadnoj Evropi.

Angela Merkel govorila je u Mađarskoj, na obilježavanju 30. godišnjice takozvanog "Panevropskog piknika" – simboličnog događaja koji je doveo do masovnog egzodusa stanovnika Istočne Njemačke na Zapad, konačnog pada Gvozdene zavjese i približavanja zapadne i istočne Evrope.

Međutim, kancelarka je naglasila da evropsko jedinstvo neće biti zaokruženo dok se cijeli Zapadni Balkan ne pridruži Evropskoj uniji.

"Ako posmatrate stvari geostrateški i takođe pogledate mapu, vidjećete da će Evropa biti istinski ujedinjena samo sa državama Zapadnog Balkana", rekla je Merkel novinarima u mađarskom gradu Šopronu, prenosi Glas Amerike.

Komentari: 1

Sveto

20. 08. 2019 - 00:47

Ja Crnogorac kazem! !aleko nam kuce od vas i tvoga dobra. Unisti svoju drzavu pa oces i ostale. Kako te zovu islamisti? MAMICE MERKEL.
Novi komentar