Uskoro potpisivanje ugovora

Montekargo će prevoziti rudu gvožđa za potrebe smederevske Željezare

AD MONTECARGO će u narednih nekoliko dana potpisati Ugovor o prevozu rude gvožđa iz Luke Bar za potrebe Željezare u Smederevu, koja je u vlasništvu Kineskog partnera HBIS GROUP. Radi se o robi, koja predstavlja sirovinu za proizvodnju gotovih proizvoda, koja se po prvi put prevozi na ovoj relaciji, uz angažman crnogorskog željezničkog teretnog operatera.
Objavljeno: 20. 08. 2019 - 09:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ugovor sa HBIS GROUP Serbia Iron & Steel,  će podrazumijevati pružanje kompletne usluge pretovara rude iz broda u vagone, špediterske usluge, kao i sam prevoz robe do stanice Bijelo Polje, kao granične stanice,  odakle će prevoz preuzeti naša partnerska kompanija, Srbija Kargo iz Beograda.

Realizacija prevoza počinje početkom septembra tekuće godine, i do kraja ove godine biće prevezeno ukupno 30.000 tona rude.

"Ukoliko obije ugovorne strane budu zadovoljne sa načinom realizacije prevoza, servisa navedene količine rude, tokom 2020. godine bismo mogli  očekivati realiciju prevoza rude gvožđa na istoj relaciji u količini od 120.000 tona, kojom prilikom se očekuje ostvarenje prihoda u iznosu od 1.152.000 eura", saopštio je direktor Muradif Grbović.

Komentari: 1

Vasilije

21. 08. 2019 - 19:44

Treba vidjeti hoće li ovo Kinezi odbiti odvradova na autoputu. Ima li ugovor kakve veze sa danpingom Turaka?U svakom slučaju Crna Gora će imati kao i radnici Montekarga najmanje koristi možda.Dok se ugovor ne ocijeni od strane relevantnog brokera ne treba zuriti.
Novi komentar