Odluka

Radulović predsjednik Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije

NVO aktivista i predsjednik Evropskog pokreta Momčilo Radulović izabran je danas za predsjednika Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.
Objavljeno: 20. 08. 2019 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njega su na današnjoj sjednici većinom glasova izabrali članovi Savjeta ASK.

On je izabran većinom glasova za predsjednika. 

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije odbio je da na dnevni red uvrsti inicjativu za formiranje radne grupe za kontrolu postupanja direktora Agencije Sretena Radonjića koji se odnosi na provjeru kartona onih koji su dobili stanove ili stambene kredite pod povoljnim uslovima. 

Član Savjeta Agencije Zlatko Vujović je inicirao formiranje radne grupe za kontrolu postupanje direktora. 

Vujović je kazao da je predložio da Radna grupa ima pet članova, koji bi činila tri člana Savjeta, predstavnik Agencije i predstavnik NVO Centra za građansko obrazovanje i Institut alternativa. 

Njegov predlog da se ta inicijativa uvrsti na dnevni red odbili su svi ostali članovi Savjeta Gavrilo Čabarkapa, Goranka Vučinić, Rifat Hadrović i Momčilo Radulović.

Radulović je poslije izbora kazao da od Agencije traži dvije vrste informacija - prvo pitanje kredita koji je direktor dobio a druga detaljnu informaciju i za druge osobe koje se pominju u spisku stanova i stambenih kredita.

“Već do sljedeće sjednice nešto da imamo”, kazao je Radulović. 

Vujović je naveo  da traži punu informaciju koja se tiče prijavljivanja stambenog kredita od 40.000 eura, tj. od službe Agencije da li je direktor pritom prekršio Zakon o sprječavanju korupcije.  

“Takođe i provjeru onih koji su dobili stan ili stambeni kredit za vrijeme mandata premijera Duška Markovića. Očekujem od vas i u prethodnim sazivima da li su i ta lica prijavila imovina. Riječ je o potencijalnom sistemskom kršenju Zakona,” kazao je Vujović. 

Direktor je kazao da Agencija već radi na provjeri imovinkih kartona dobitnika stanova i kredita.

“Ja se trudim da prekršaj u saobraćaju ne napravim, a ne neku težu povredu,” kazao je Radonjić na sjednici Savjeta. 

Novi predsjednik Savjeta je kazao da je pred njima teška godina, koja uključuje i reformu izbornog zakonodavstva. 

“Bice dosta pitanja koja ćemo morati zajednički da koordiniramo", kazao je on. 

Direktor Agencije Sreten Radonjić se složio da će biti dosta posla. Dodao je da je, na primjer, Agencija pokrenula postpak za tri godine protiv 1.500 funkcionera. 

Radulović je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori. Diplomirao je na smjeru Međunarodni odnosi, na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu. Magistrirao je na smjeru - Evropske studije i regionalizam u novembru 2007. godine, na programu Evropske akademije u Bolzanu, Univerziteta Grac i Evropskog instituta za odnose sa javnošću iz Luksemburga. Na temu: „Međunarodni odnosi i moderni politički sistem Norveške“ je specijalizirao na Univerzitetu Oslo. Pohađao je specijalistički program u oblasti ekonomije i politike u Pragu koje je organizovan od strane Charles and Georgetown Univerziteta u Los Angeles-u, organizovan od strane George Mason Univerziteta u Vašingtonu. 

Trenutno je i, kako se navodi na sajtu Evropskog pokreta, član pregovaračke radne grupe za Poglavlje 31 (Spoljna, bezbjednosna i odbrambena politika), kao i Balkan Task Force Instituta za studije bezbjednosti u Parizu. Od 2016. godine je i član Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva Crne Gore i Evropskog ekonomskog i socijalnog savjeta EU.

Komentari: 5

Sveznalica

20. 08. 2019 - 11:53

Tast mu završio.
Freeman

20. 08. 2019 - 12:42

Šta radi ovaj čovjek ?.Atlanski pokret ,pa Evropski pokret u Crnoj Gori pa predsjednik Savjeta Agencije ?!.Što je mnogo ,mnogo je !.Ali,ovakvima nikad nije dosta !.
Bravo vam ga

20. 08. 2019 - 12:50

E sad će ASK sigurno sve da se radi po zakonu. Kad bi se zafrkavali!
Da, da ....

20. 08. 2019 - 13:34

Kaže Vojvoda da ste se VENČALI sa SEVERNIM SUSEDIMA. Jeli to radi koljenica ili punog budželara. Zar to nije korupcija tj. izdaja.
gost

20. 08. 2019 - 22:08

Transfer iz nevladinog u vladin sektor. Tako se to radi...
Novi komentar