Košarkaši krenuli put Kine, turnir pa debi nastup na SP

Mitrović: Idemo sa ambicijom da dobijemo što više utakmica

Košarkaši Crne Gore krenuli su put Kine gdje će, poslije kontrolnog turnira i mečeva sa Iranom, Poljskom i možda Nigerijom, debitovati na Svjetskom prvenstvu.
Objavljeno: 20. 08. 2019 - 20:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naša selekcija je pripreme počela prije mjesec dana. Bazične pripreme odrađene su u Kolašinu, nakon kojih je učestvovala na pripremnom turniru u Lionu gdje je doživjela tri poraza - od domaćina Francuske, Argentine i Brazila.

U Kinu putuje 14 igrača, a pred takmičenje će biti izabrano 12 koji će predstavljati našu zemlju na Mundobasketu.

Najmlađi među putnicima je 17-godišnji Jovan Kljajić, koji je pozvan nakon povrede kapitena Blagote Sekulića.

"Lično, ništa ne očekujem, ali ću se boriti da se nađem među 12 igrača", kazao je Kljajić novinarima pred put za Kinu.

kosarkasicghotelpodgoricaSelektor Zvezdan Mitrović će kontrolne mečeve iskoristiti kako bi dodatno taktički pripremio igrače za žestoku borbu za drugo mjesto u grupi sa Brazilom i Novim Zelandom.

"Idemo sa ambicijom da dobijemo što više utakmica i da probamo da prođemo u drugi krug što bi bilo ravno senzaciji, kao što je senzacija odlazak na Svjetsko prvenstvo. Težnja je da se igra malo tvrđe, da se kontroliše skok i da uđemo u taj neki 'rat' 5 na 5. U toj nekoj igri imamo šansu", kazao je MItrović.

Poručio je da je za njih svaki meč na Mundobasketu finale.

"Mi nijesmo tim koji može da igra tranzicionu košarku, da trči i šutira. I na tri kontrolna meča, kada smo se postavili pet na pet, imali smo dobar rezultat. Kad je krenula tranzicija, mi nemamo tu snagu", rekao je selektor.

 

Komentari: 2

Saša

20. 08. 2019 - 22:10

Srećno!!!!!!!
Grbalj

21. 08. 2019 - 08:39

Bravo, srećno!!
Novi komentar