Američki predsjednik saopštio

Tramp: Odgađam susret s danskom premijerkom jer ne želi da razgovara o Grenlandu

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je da je odgodio susret s danskom premijerkom jer ona nije zainteresovana za njegovu ponudu kupovine Grenlanda.
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 08:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Danska je veoma posebna država s nevjerovatnim ljudima, ali zbog izjava premijerke Mete Frederiksen, da nije zainteresovana da raspravlja o prodaji Grenlanda, odgađam za neko drugo vrijeme naš susret planiran za dvije nedjelje", napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

Američki predsjednik je tokom vikenda potvrdio medijske napise da je njegova vlada zainteresovana za kupovinu tog rijetko naseljenog, najvećeg ostrva na svijetu.

Grenland je velikim dijelom nezavisan, ali Danska upravlja njegovom spoljnom, obrambenom i monetarnom politikom. I Danska i Grenland su odmah odbacili Trampov predlog.

"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, Grenland pripada Grenlandu. Nadam se da to nije razmatrano za ozbiljno", kazala je danska premijerka Mete Frederiksen o ponudi.

Američki predsjednik je potom na Tviteru objavio fotomontažu svog hotela na tom ostrvu s komentarom: "Obećavam da neću ovo napraviti na Grenlandu", a u srijedu je na Tviteru zahvalio danskoj premijerki jer je svojom iskrenošću uštedjela puno vremena SAD-u i Danskoj.

Komentari: 3

nista parcijalno

21. 08. 2019 - 09:31

Ma treba kupiti cijelu Dansku a ne komadati !
Au

21. 08. 2019 - 10:10

Imam ja neku zemlju u Pipere, Jesi li zainteresovan?
Opomena!!

21. 08. 2019 - 11:48

Tramp je trn u oku SAD demokratama i ostalom EU liberal-globalistickom smeću koje islamizira narode po Canadi, SAD, EU i ostali svijet.
Novi komentar