Komunalna policija Glavnog grada

Izdali 2.204 prekršajna naloga vrijedna 73.220 eura

Komunalna policija Glavnog grada je tokom jula izdala 2.204 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura, piše Dan.
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 09:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Izdali 2.204 prekrsajna naloga vrijedna 73.220 eura
Ilustracija

Tokom ovog mjeseca komunalni policajci izdali su 2.204 prekršajna naloga iz raznih oblasti obezbjeđivanja komunalnog reda, prevashodno u dijelu zaštite od buke u životnoj sredini, radnog vremena, sprječavanja vanpijačne prodaje, kontrole parkiranja na zelenim i drugim javnim površinama, kontrole auto-taksi prevoza...

"Želimo posebno da istaknemo da Komunalna policija Glavnog grada u kontinuitetu, postiže zapažene rezultate u uvođenju komunalnog reda u Glavnom gradu i Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, kroz transparentno, efikasno, zakonito radno angažovanje, na unaprijeđivanju podizanje komunalne discipline koja je u odnosu na prethodni period na znatno većem nivou. U julu od strane ove posebne službe izdata su 2.204 prekšajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura”, kazao je Miloš Novović, načelnik Komunalne policije.

On je istakao da je objektivno nemoguće istaći jednu oblast komunalnog reda u kojoj komunalni policajci sprovode veći, odnosno manji broj komunalnih nadzora.

“To posebno iz razloga što je komunalni red promjenjiva kategorija i kao takav ima svoje posebnosti u različitim djelovima grada tako da određene njegove karakteristike ne važe za sve djelove grada. Recimo u centru grada komunalni policajci najčešće preduzimaju radnje na obezbjeđivanju komunalog reda u oblastima zaštite od buke u životnoj sredini i poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, u prigradskim djelovima je karakteristično kršenje komunalnog reda iz oblasti održavanja čistoće, nelegane eksploatacije materijala iz riječnih korita i nelegalne sječe drveća. Kršenje komunalnog reda iz oblasti nepropisnog parkiranja, vanpijačne prodaje jednako je prisutno u svim djelovima grada”, kaže Novović.

Komentari: 0

Novi komentar