Trener SAD

POPOVIČ: Australija može da osvoji titulu

Amerikanci 22. i 24. avgusta igraju protiv Australijanaca dvije prijateljske utakmice u Melburnu. Pred te utakmice selektor košarkaške selekcije Sjedinjenih Država Greg Popovič je veoma pohvalno govorio o popularnim "bumersima".
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 10:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslije niza otkaza koje su zadesile reprezentaciju SAD, svi veruju da bi mogli da iskoriste priliku i da se okite zlatom na Svjetskom prvenstvu u Kini. Među njima su i Australijanci koji računaju na nekoliko NBA igrača. 

"Bez sumnje oni su tim koji može da osvoji titulu. Ne pričam to samo zato što sam ovde, to je činjenica. Blizu su već nekoliko godina i gladni su. Talentovani su. Trener Lemanis radi dobar posao i oni su tim i imaju zajedništvo. Znaju šta rade. Žestoki su i imaju fizikalije koje idu uz to. Mislim da su među najozbiljnijim kandidatima bez sumnje", rekao je Greg Popovič o Australijancima. 

Australija inače na Svjetskom prvenstvu igra bez NBA zvezde Bena Simonsa, pa je jedan novinar pitao američkog selektora da li će ovaj košarkaš Filadelfije nedostajati "bumersima". 

"Cijelu noć si smišljao to pitanje?", odgovorio je pitanjem Greg Popovič. 

Komentari: 0

Novi komentar