Stejt department saopštio

Pompeo Vučiću rekao "uzajamno priznanje"

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je tokom susreta sa predsjednikom Srbije ohrabrio Srbiju da se fokusira na svoj strateški cilj, članstvo u EU.
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 12:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Takođe, kako stoji u saopštenju Stejt departmenta, Pompeo je rekao i da Srbija treba da se fokusira da obnovi dijalog sa Prištinom, saopštio je Stejt department.

Pompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbjednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

"Državni sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo je ponovio da obje strane treba da izbjegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor i iskoristili potencijali obje zemlje.

Pompeo je istakao i dobre odnose SAD i Srbije.

Komentari: 5

prof.

21. 08. 2019 - 14:47

Priznaće Srbija Kosovo, neće domaće posrbice, oni su važan faktor. Puk. Amfi će lekeat zajedno sa Mlatijom Blebećkovićem
@

22. 08. 2019 - 14:21

Ima Risto da ga kune i u kamen zatuca.Najstrasnije kletve sa najvecim dometom tipa "ZEMLJA ZEMLJA I ZEMLJA VAZDUH"Amfi ce sasuti na crnoga Vucica tako da mu ni Isus ne moze pomoci jedino Sveti Sava ako se smiluje ali sumnjam.Mada i to je KOSMICKA PRAVDA kad se sjetim kako je Vucic sa Seseljem vadio oci muslimanima zrdjalim kasikama zasluzio je to i jos pored rista i Kacavenda i Pahomije i Atanasije i sve druge moralne gromade SPC da bace makar po jednu kletvu.SRBIJA UBIJA I KOSOVO JE SRBIJA!!!!!!
joko

21. 08. 2019 - 14:48

Što ne pitaju vojvodu Mandića i Dudoka.
Nono

21. 08. 2019 - 14:50

Neće dat Milačić, taj će odmah zašpalit amer. zastavu i Ameri će se uplašit.Brani Masha
Jada

21. 08. 2019 - 15:19

CirkusiJADA "Kosovo je Srbija" se nastavlja. Moze li se kod nas malo manje o tome. Zaista su se popeli na vr' sa tim
Novi komentar