Snima se serija o Zoranu Đinđiću

Autori hita “Jutro će promijeniti sve”, Goran Stanković i Vladimir Tagić, pripremaju seriju o ubistvu Zorana Đinđića.
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 16:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naziv serije biće “Sablja”, i zamišljena je kao politički triler u čijem je fokusu novinarka koja istražuje ubistvo premijera Srbije.

“Posljedice tog ubistva mi i danas osjećamo i živimo. Njegova smrt je obilježila našu generaciju i čitavo naše društvo. Put kojim je ova zemlja mogla da ide zauvijek je promijenjen, a gdje bi nas taj put vodio, mi danas možemo samo da nagađamo,” rekao je Tagić.

“Lik premijera će biti prisutan, ali nije glavni junak”, dodaje Stanković.

“Njegova sudbina i tragični kraj definitivno su priča koja bi trebalo da bude ispričana, ali je fokus naše priče ono što se dogodilo nakon atentata,” rekao je on.

Početak snimanja još nije zakazan, a nije odabrana ni glumačka ekipa. Autorski tandem smatra bi serija trebalo da se prikazuje na RTS-u “jer je toj priči tamo mjesto”.

Sa Javnog servisa rekli su da su upravo oni idejni tvorci ove priče jer su predložili temu ubistva Đinđića ovom dvojcu, nakon velikog uspjeha serije “Jutro će promijeniti sve”.

Đinđić je ubijen 12. maja 2003. godine kod zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Komentari: 1

xy

22. 08. 2019 - 09:29

Zoran Đinđić je ubedljivo najbolji dokaz da srpska politička elita, od komunista do radikala, mrzi Crnu Goru i Crnogorce. U jednom tv duelu sa Slavkom Perovićem je tvrdio da "u Srbiji živi 2 miliona Crnogoraca i ništa im ne fali". Tokom okupacije Crne Gore posle I svetskog rata Davidovićeve demokrate su bili glavni razbojnici u Podgorici. To je valjda jasno i na primeru Borisa Tadića.
Novi komentar