Na Savi

Očevidac smrti S.M. (14), ispričao potresne detalje tragedije

S. M. (14) iz Priboja koje se utopila u Savi u nedjelju popodne, skakala je sa splava u rijeku, na kom se igrala sa ostalom djecom. Roditelji djevojčice u momentu nesreće bili su na placu pored.
Objavljeno: 21. 08. 2019 - 19:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Idiličan vikend koji su dvije porodice namjeravale da provedu na splavu koji se nalazi tik uz Savski nasip, na potezu od novobeogradskih blokova ka Ostružničkom mostu, prekinula je činjenica da je S.M. nestala, a ubrzo potom tijelo nesrećne jdevojčice nađeno je Savi, nedaleko od splava.

Prema riječima čovjeka koji se tog kobnog trenutka u nedjelju, oko 17.30 sati, nalazio na splavu pored, djevojčica je zajedno sa ostalom djecom skakala u rijeku sa skakaonice na splavu, dok su roditelji bili u dvorištu posjeda.

- Bilo je desetoro djece, vidio sam da su skakali u rijeku, i u jednom trenutku čuo sam da viču „gdje je S., nema je“. Čim sam shvatio o čemu se radi, uskočio sam u rijeku u nadi da ću pronaći djevojčicu. Ali posle tri minuta nisam više mogao da izdržim pod vodom i izronio sam – prisjeća se sagovornik Blica, koji je i dalje pod šokom.

Kaže da je ubrzo, nakon desetak minuta stigla policija, kao i riječna policija i ronioci Žandarmerije.

- Ronioci su našli tijelo djevojčice kroz 5 minuta od momenta kad su zaronili, odmah pored splava, baš tu gdje su djeca skakala u vodu. Ne znam šta bi mogao biti uzrok nesreće, moguće da je udarila glavom o šipku skakaonice, ili je jednostavno poklopio talas - priča čovjek sa splava pored.

On dodaje da je S. bila najstarija od sve djece, ali je očigledno trenutak nepažnje bio dovoljan da se dogodi tragedija.

"Roditelji zapomagali, tražili da vide ćerku"

Prema riječima očevidaca, neutješni roditelji su bili potpuno van sebe, te im pripadnici policije nisu dozvolili da vide tijelo djeteta.

- Ma, strašno je bilo, roditelji su zapomagali, tražili su da vide ćerku, ali nisu im dozvolili zbog dodatnog šoka. Hitna pomoć im dala ljekove za smirenje, ali njihovu bol ništa nije moglo da ublaži. U prevelikom šoku bili su i Jovan i njegova porodica – navodi sagovornik i dodaje da ni sam nije mogao da smiri cijele noći.

Mještani Savskog nasipa nalaze se u nevjerici, mnogi od njih su za tragediju saznali iz medija.

- Vidjela sam kada je riječna policija prošla juče popodne pored mog splava, pomislila sam da je neka kontrola u pitanju, a kasnije sam saznala šta se dogodilo. Nisam primijetila niti čula nešto neuobičajeno, ovdje se vikendom okupljaju porodice, prave zabave, tako je bilo i ovog vikenda. Ali nažalost, ovako se žavršilo – rekla je djevojka sa obližnjeg splava.

Šta je tačan uzrok smrti djevojčice, pokazaće obdukcija.

Komentari: 0

Novi komentar