Danas nastavak sjednice Administrativnog odbora

DF dolazi, Damjanović još vaga hoće li u Odbor

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj treba da bude utvrđen prijedlog odluke o razrješenju jednog i izboru dva nova člana Odbora za dalju reformu izbornog I drugog zakonodavstva, biće održan danas.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 07:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Članstva u Odboru biće razriješen Miodrag Lekić koji je podnio ostavku na sjednici parlamenta koja je okončana 31. jula.

Predsjednik tog parlamentarnog radnog tijela Luiđ Škrelja napominje da je formiranje Odbora u opštem interesu i pozicije i opozicije, te da vjeruje da će kod svih članova Odbora postojati volja da se završi ono što je započeto.

-Ako tražimo novo, modernije i afirmativnije izborno zakonodavstvo, ne vidim razlog zašto bi neko pokušao da to spriječi. Vrijeme neumitno teče, rokovi su tako stisnuti da ne znam možemo li stići sve da završimo i ako sve prođe kako treba. Ali, ja sam uvijek optimista i nadam se da će postojati volja kod svih da se to završi, pa onda da vidimo šta ćemo dalje– rekao je Škrelja Pobjedi.

Odlukom o formiranju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva predviđeno je da to tijelo ima 14 članova od kojih će jednu polovinu činiti opozicioni, a drugu poslanici iz vladajuće većine.

Među sedam opozicionih članova u Odboru, trojica su poslanici Demokratskog fronta I to Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branka Bošnjak. Iako je Front ranije zamrznuo rad u tom odboru, oni će ipak, kako je najavio predsjednik njihovog Kluba poslanika Milutin Đukanović, doći na današnju sjednicu.

Očekuje se da Administrativni odbor danas raspravlja o izboru predstavnika Demokrata Moma Koprivice i Danila Šaranovića u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Neizvjesno je, međutim, da li će oba odbornika Demokrata uspjeti da uđu u to tijelo što, prije svega, zavisi od toga da li će Poseban klub poslanika predložiti svog člana.

Odluku o tome, kako je Pobjedi rekao predsjednik tog poslaničkog kluba Aleksandar Saša Damjanović, donijeće danas neposredno pred početak sjednice.

-Prije sjednice ćemo odlučiti da li ćemo predložiti svog člana i popuniti mjesto koje nam pripada– rekao je Damjanović Pobjedi.
Ukoliko Poseban klub poslanika predloži svog člana, to će najvjerovatnije značiti da samo jedan od dvojice predloženih poslanika Demokrata mogu u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

(opširnije u Pobjedi)

 

Komentari: 0

Novi komentar