U Tivtu uhapšeno osam osoba, traga se za još dvije

Tivćani se terete za šverc 18 kilograma kokaina

Inspektori novoformiranog odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi policije juče su u akciji u Tivtu uhapsili osam osoba, dok za dvije osobe intenzivno tragaju, zbog sumnje da su učestvovale u švercu 18 kilograma kokaina.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 07:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tivcani se terete za sverc 18 kilograma kokaina
Foto: Ilustracija

Policija je kao vođu kriminalne grupe označila Danila Đurovića, koji je u bjekstvu, a traga se i za Draganom Miletićem. Uhapšeni su Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, Božidar Božović, Srđan Pavlović, Toni Petković, Vlado Medunjanin i Rade Samardžić.

Advokat Ratko Pantović rekao je za Dan da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu. Kazao je da se njegovi klijenti sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne ogranizacije i nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata, a advokat Pantović zbog tajnosti postupka nije mogao da iznosi detalje o predmetu.

Policija je izvršila i pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađe na određena količina narkotika.

Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljelje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Inspektori provjeravaju i da li ova kriminalna grupa ima veze sa osobama koje su nedavno uhapšene zbog sumnje da su švercovali kokain koji je pronađen na brodu “Jadran”.

Iako je jedan od osumnjičenih za šverc kokaina pronađenog na “Jadranu” u međuvremenu sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, ova istraga još nije završena i ispituje se da li je bilo još umiješanih.

 

Komentari: 3

Danas

22. 08. 2019 - 08:24

Obratite pažnju na izraz " tereti se ". Ne tereti osoba sebe, već nju neko tereti.
oteto-prokleto

22. 08. 2019 - 10:12

Zatekoh se jednom na obali Pine i vidim pise da je ulaz na "Jadran" slobodan . Krenuh da se popenjem kad neki vojnik poce da galami na mene . Okrenuh se i rekoh posjeticu taj ukradeni brod kad ga vrate Hrvatskoj . Kolko ga dobro cuvaju ulaze kriminalne bande i pun kokaina i heroina .
Yebo

22. 08. 2019 - 10:57

A što tek reći o crkvama koje je okupirala Spc.
Novi komentar