Sjutra na Crnom jezeru

Koncert pijaniste Kemala Gekića za kraj Wild Beauty Art festivala

Posljednji koncert prvog Wild Beauty Art festivala očekuje nas na Crnom jezeru u petak 23. avgusta sa početkom u 19.30h. Priliku da zatvori ovogodišnji Festival dobio je umjetnik originalne interpretacije i vrhunski pijanista Kemal Gekić.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 10:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, uz obaveznu taksu ulaska u Nacionalni park Durmitor. Uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncerte ekološkim autobusom iz centra Žabljaka za koncert na Crnom jezeru od 18.30h. Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me kao i na Facebook i Instagram stranici Festivala.

Kao jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, Kemal Gekić se prepoznaje po originalnom pristupu muzičkoj interpretaciji, ekspresivno i tehnički perfektnoj, često provokativnoj i intrigantnoj. Redovno nastupa po čitavoj Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Bliskom i Dalekom istoku, Kanadi, Sovjetskom Savezu, Japanu, Jugoistočnom Pacifiku i Egiptu.

Veliko interesovanje na američkom tržištu posljednjih godina odvelo ga je u mnoge zemlje Južne Amerike. Ovacije na koncertima u Venecueli, Gvatemali i Boliviji svijedoče o sve većoj popularnosti njegovih izvođenja. Pune sale na koncertima Kemala Gekića u Japanu privukle su pažnju mnogih univerziteta i konzervatorijuma širom zemlje u kojima održava brojne majstorske kurseve.

Njegov kompakt-disk objavljen za izdavačku kuću Naxos, s transkripcijama Rosinija – Lista, osvojio je Rosetu, nagradu muzičkog vodiča Penguin, dok se njegov tonski zapis za JVC, s Transcendentalnim etidama Franca Lista smatra najboljim u istoriji pijanizma.

 

Komentari: 0

Novi komentar