Sedam mjeseci nakon afere “Koverta”

DF Katniću: Kad će biti podignuta optužnica protiv Đukanovića, Stijepovića i DPS aktivista iz Zete?

Demokratski front poziva tužioca Milivoja Katnića da saopšti crnogorskoj javnosti kad će biti podignuta optužnica protiv Mila Đukanovića, Slavoljuba Miga Stijepovića i dvadeset jednog aktiviste DPS- iz  Zete koji su 2016. godine  učestvovali u kupovini glasova za izborne  potrebe ove partije.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 11:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Prošlo je sedam mjeseci otkad se pojavio snimak na kojem Slavoljub Migo Stijepović uzima konvertovanih 100 hiljada evra od Duška Kneževića i jasno saopštava da će taj novac biti podijeljen izbornim štabovima u Zeti. Gotovo da zvuči nevjerovatno da Milivoje Katnić na osnovu snimka i priznanja Slavoljuba Miga Stijepovića i dvadeset jednog saslušanog aktiviste DPS- a iz Zete da je ovaj novac korišten za kupovinu glasova na ovom području, ni za sedam mjeseci nije podigao optužnicu. I ne samo što nije, već je u svom posljednjem obraćanju javnosti ostavio prostor da optužnica protiv Đukanovića, Stijepovića i drugih uopšte ne bude podignuta. A vjerovatno neće biti podignuta jer bi na taj način došli do krunskih dokaza da su Đukanović i Stijepović sa novcem koji je za njihove potrebe konvertovao Duško Knežević, a čijih je 100 hiljada samo jedan mali dio,  finansirali montažu tzv. državnog udara”, ističe se u saopštenju DF-a, dostavljenom Portalu Analitika.

U tom političkom savezu se pitaju kako je moguće da ni poslije sedam mjeseci SDT nije utvrdio čija je kuća od 2000 kvadrata na Gorici čija je procijenjena vrijednost 10 miliona eura.

“Ako Milo Đukanović tvrdi da nije njegova, a braća Ivanović kao investitori ove kuće, zbog sudskog postupka u aferi “Telekom”, sve vrijeme ćute, postavlja se pitanje zašto Milivoje Katnić ne preduzima nikakve aktivnosti u rasvjetljavanju ovog klasičnog primjera korupcije i neosnovanog bogaćenja predsjednika države. Posebno je zabrinjavajuća inertnost gospodina Katnića u istrazi ovog kriminalnog djela, jer se ovih nedjelja objavljivanjem fiktivnih faktura iz afere “Klap” i “Vardar” osnovano sumnja da je značajan dio tog opranog novca uložen u izgradnju uklete kuće na Gorici. Ako je kuća “ničija” da li bilo koji crnogorski građanin može ući da je posjeti kao opšte kulturno dobro. Ili je u međuvremenu naseljena duhovima (žrtvama tranzicije) i zbog aspekta bezbjednosti čak ni Milu Đukanoviću nije dozvoljeno da uđe u nju. Ako su duhovi zauzeli kuću na Gorici, nadamo se da to nije slučaj s kastodi računom Mila Đukanovića, čijim uvidom bi Milivoje Katnić, automatski riješio aferu “Koverta” ali i otkrio na koji način je aktuelni predsjednik države oprao svoj prvi milion. Ali svakom je u Crnoj Gori jasno da Glavni specijalni tužilac Katnić samo izvodi kate po konferencijama za štampu, izmišlja i otvara navodne finansijske istrage, a ključne šefove organizovanih kriminalnih grupa u aferama “Klap” i “Vardar” Aca i Blaža Đukanovića, Edina Kolarevića i Brana Mićunovića zaobilazi u širokom luku, citirajući samog sebe kao obaveznu literaturu na prvoj godini prava”, navodi se u saopštenju.

Zato još jednom pozivaju Katnića da obavijesti javnost da li je podigao optužnicu protiv Mila Đukanovića i Miga Stijepovića zbog afere “Koverta” i da objasni “zašto je čekao dosad kad postoje više nego očigledni optužujući dokazi protiv njih dvojice”.

“Ili će se rezultat afere “Koverte” završiti ponovo hapšenjem vozača iz Atlas banke, jer su izgleda vozači  u ovoj državi najveća i najorganizovanija kriminalna grupa”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 3

KARA RADUSIN

22. 08. 2019 - 12:09

ONDA KO OSTAJE U DPS.u .NAJBOLJE DA VI PREUZMETE PARTIJU POŠTO STE JEDNOJAJČANI BLIZANCI
Kiki

22. 08. 2019 - 12:47

Njih ce da hapse posto prvo vas smjeste u Spuz i prebroje jeli koji krevet preostao.
Baro

22. 08. 2019 - 14:08

Koko DF vidi krivicna djela tamo gdje ih nema a prikriva svoja za koja so osudjeni. Ovo je providan pokusaj skretanja paznje.
Novi komentar