Petoro u bolnici

Kod Knina napali i tukli goste kafića zbog utakmice Zvezde

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. U tuči povrijeđeno pet osoba i jedno dijete.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 12:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kod Knina napali i tukli goste kafica zbog utakmice Zvezde
Tanjug

Kako navodi hrvatski portal Index.hr, incident se dogodio u opštini Biskupija kod Knina, kada je u kafić u kojem su gosti gledali utakmicu između "Jang bojsa" i "Crvene zvezde" upala grupa maskiranih napadača i fizički ih napala.

U napadu je povrijeđeno više ljudi, a lokalni portali Feral Njuz i Dalmacija Danas prenose da je u bolnicu prevezeno petoro ljudi, uključujući i vlasnika kafića, koji je udaren flašom u glavu.

Među povrijeđenima je i devetogodišnje dijete.

U međuvremenu oglasila se i policija iz koje je saopšteno da je privedeno više osoba koje se dovode u vezu sa tim napadom. Iz šibensko-kninske policijske uprave je saopšteno i da se utvrđuju sve okolnosti tog događaja i da policija intenzivno radi na otkrivanju osumnjičenih za krivično djelo koje su okarakterisali kao nasilničko ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda.

Iz policije su naveli da je u mjestu Udzolje na području Knina u 22.30 nekoliko nepoznatih osoba verbalno i fizički napalo vlasnicu kafića i goste, pri čemu su oštetili i inventar.

Tom prilikom je, kako su naveli, pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i jedan maloljetnik. Nakon toga oko 22.50 sati u mjestu Đevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povrijeđen.

Vlasnik kafića o napadu: To je bilo smišljeno, povrijedili su mi suprugu i dijete

Naravno da je zbog naše nacionalnosti, kaže Boris Petko, vlasnik kafića u Kninu, u kojem se dogodio napad u srijedu uveče.

„Što da vam kažem? Došli su maskirani, imali su fantomke na glavama, šipke, palice, motke... Nas je bilo šest-sedam unutra. Tu su bili i ljudi od 70 i nešto godina, kao i djeca. Žene i djeca su vrištale, ne mogu da vjerujem da neko sa šipkom može udariti dijete od 16 godina“, ispričao je Boris Petko, vlasnik kafića u Uzdolju kraj Knina.

“Taj dečko od 16 godina je završio u bolnici zbog povreda glave. I mene su rasjekli po nozi. Nekakvom daskom su me udarili. Dobio sam i po glavi. Zašto su nas napali? Stvarno ne znam, sa svima sam dobar. Gledali smo utakmicu, nije to slučajno, to je bilo smišljeno. Naravno da je zbog naše nacionalnosti. To je huliganizam. Ma u šoku sam”, priča vlasnik.

U napadu su mu povredili suprugu i dijete.

“Letjelo je na sve strane, čaše, flaše... Kao da je bomba pala u kafić. Ženi su rasjekli nogu i morala je na šivanje. Pokušala je zaštititi sedmogodišnje dijete koje je zadobilo posjekotine od stakla. Mogu razumjeti puno toga, ali napasti ženu i djecu, to ne mogu nikako da razumijem. Hvala Bogu, niko nije teže povrijeđen."

“Policija je došla, ne znam hoće li ih uhvatiti. Da znam nešto, rekao bih. Ali znam zbrojiti dva i dva. Jedan momak došao je prije incidenta u kafić, ne znam ko je, popio je piće i nakon njega su došli drugi”, dodao je vlasnik kafića.

 

Komentari: 10

Freeman

22. 08. 2019 - 13:12

Mislim da je ta država nikada neće osloboditi ustaštva i fašizma i kao takva je crna rupa EU.
Paranoiku

22. 08. 2019 - 14:35

Tacno , kao sto se Srbija nikad nece osloboditi cetnistva I takvih kao ti. Crna rupa cijele Evrope. Vama ce trebati 100 godina da dodjete na danasnji nivo Hrvatske kakva god da je
Mislim

22. 08. 2019 - 13:16

U i Č su isto sm..e. Zbog ovakvija budaletina nema YU više, i tu smo đe smo.
Nat

22. 08. 2019 - 14:23

Na osnovu kojih saznjana i činjenica stavljaš hrvate i srbe u isti koš??!! Hrvati koliko m i je poznato nikad u prošlosti nisu napadali i osvajali tuđe, za razliku od srba! Jesu možda Paraćin, Novi Sad, Šabac bili razrušeni i pobijeni stanovnici od tih zlih ustaša??!!
Ja

22. 08. 2019 - 17:54

Za razliku od Hrvata, Srbi nijesu imali logore za djecu.
GRAĐANSKI

23. 08. 2019 - 10:56

Za razliku od Hrvata sa kojima Crnogorci nikad ništa, ali nikad ni najmanjega sukoba ili koškanja nijemo imali (vala ni koliko se dva dvogodišnja đetića u vrtić "zakače") - u smislu da su oni bili inicijatori ili agresori - Srbalji su u doba St. Nemanjice i Perice i Acikice Karađorđevića pokazali kako i koliko su genocidan narod (a sve ka da neće i sve su im crnim kukavcima drugi krivi). Ne daj Bože da im može bit da Hrvatima, Bošnjacima, Crnogorcima, Albancima i Makedoncima - pokažu ko su i što su (i to ne iz osvete, no što su vazda proz povjesnicu bili "iskreni" kad gođ im je moglo bit)! Turci su bili Srbaljima prava mjera svemu i svačemu! Sve se vrće - sve se plaće! Ostadoše i bez Kosova - bez potrošenog grama olova!
Samo istina

22. 08. 2019 - 13:30

Ruše spomenike hrvatskim braniteljima i provociraju usred Hrvatske, i onde kmeče kad dobiju što ih ide!!! Btw. index.hr nije hrvatski portal već Sorošev!!
croat

22. 08. 2019 - 18:59

koliko osunecenih igra u dinamu .hahaha poklopiti ce vas osuneceni za 30 god.
WOG

23. 08. 2019 - 10:26

Sram te bilo!
100 puta

22. 08. 2019 - 22:51

A rvatska država ne reaguje. Kako i da reaguje kad su u istom poslu. Isto kao i '91.
Novi komentar