Akcija "Manjifiko"

Prekinut međunarodni lanac krijumčarenja kokaina, uhapšeno sedam osoba

Policija je, u koordinaciji sa SDT-om, prekinula međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru i uhapsila sedam osoba. U akciji pod imenom "Manjifiko" podneseno je 11 krivičnih prijava.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 14:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga i Specijalnog policijskog odjeljenja  su, u koordinaciji iponalozimaSpecijalnog državnog tužilaštva, sproveli niz mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem kriminalne organizacije za koju se sumnjada se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina.

Krivične prijave su podnijete protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela lišeno je slobode sedam lica i to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sva lica iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M.ijoš dvalica intenzivno traga.

Na području Tivta su, u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na 11 lokacija. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela.

Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije vršeći pomenuta krivična djela stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti  sa sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet.

"Realizacija predmeta „Manjifiko" je još jedan primjer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari: 1

siki

22. 08. 2019 - 16:16

Pitanje svih pitanja sta ovi likovi rade kada izadu iz zatvora nakon dva-tri mjeseca ili godine??? Rade isto sto su i ranije radili i nikome nist a!!!
Novi komentar