Ruski ambasador nije štedio riječi povodom zabrane ulaska u Ukrajinu Milošu Bikoviću

Nakon saznanja da su ukrajinske vlasti zabranile ulazak u tu zemlju srpskom slavnom glumcu Milošu Bikoviću, oglasio se i ruski ambasador u Srbiji Aleksandr Bocan-Harčenko, koji je poručio da je ta odluka veliki gubitak za Ukrajinu.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 18:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Sa nedoumicom sam saznao o zabrani ulaska u Ukrajinu talentovanom srpskom glumcu Milošu Bikoviću. Veliki gubitak za Ukrajinu i njen narod. Slučaj, na žalost, nije bez presjedana - po svoj prilici, metodično rušenje kulture je već postalo navika ukrajinskih vlasti", naveo je Bocan-Harčenko na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Podsjetimo, odluka ukrajinskih vlasti povodom zabrane ulaska u zemlju, Bikovića je dočekala nespremnog.

Naime, zabrana je, prema informacijama, trajna, a Biković je napomenuo da mu se tako nešto prvi i posljednji put dogodilo.

- Ovo mi se prvi put dešava, i nadam se posljednji. Nasmijao sam se, kako da reagujem na ovako nešto. Moram da priznam da nemam neku veliku želju da idem tamo - kazao je Biković, pa istakao da je do sada bio u nekoliko navrata u Ukrajini.

Slavni glumac se povodom ukrajinske odluke oglasio i na društvenim mrežama gdje je, između ostalog, poručio i da misli da nekad glumi bolje, nekad gore, ali nikad tako da je ugrožena bezbjednost nacije, unijevši u nemilu situaciju i malo humora.

Kasnije je za "Novosti" prokomentarisao šta misli povodom ove zabrane: "Nisam dobio obrazloženje zašto mi je zabranjen ulazak. Smatram da je takav način razmišljanja neracionalan i vodi u izlolaciju Ukrajine. Umjetnost stvara mostove. Zabranjivati umjetnicima da dolaze u Ukrajinu, pogotovo onima koji se ne bave politikom niti se o istoj izjašnjavaju, potez je destruktivan. Još kad se uzme u obzir to da smo mi bratski narodi, stvar postaje još apsurdnija", navodi.

Komentari: 3

Objektivni

22. 08. 2019 - 19:15

Samo me zanima sta ima tu da se trti ruski ambasador. Nijesu zabranili Rusu vec Srbinu Valjda treba srpski ambasador da gukne . Inace Ukrajina nije priznala Kosovo , ali Srbija podrzava aneksuju Krima . Ne smiju šušnuti o tome. I sad velika vaznost hoce li Ukrajinci zabraniti ulazak nekom tamo glumcu. Pa nije on generalni sekretar OUN .
Ljubi a glavu ne gubi

22. 08. 2019 - 21:07

Mora bit da je ovaj ambasador zaljubljen u ovog glumca. Ljubav je čudo. Ne zna za granice, kao ni Srbija.
Kremo

24. 08. 2019 - 17:04

JELI OVAJ SRBSKI SLUZBENIK ILI RUSKI?
Novi komentar