Službenik britanskog konzulata u Kini uhapšen zbog prostitucije

Službenik britanskog konzulata u Hongkongu Simon Čeng uhapšen je u Kini zbog umiješanosti u prostituciju, javile su kineske državne novine Global Tajms.
Objavljeno: 22. 08. 2019 - 23:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je Čeng uhapšen u pograničnom gradu Šenzenu. Britanija je izrazila ekstremnu zabrinutost zbog tog slučaja.

Global Tajms, koga izdaje zvanični Narodni dnevnik vladajuće Komunističke partije, navodi na svom sajtu na engleskom jeziku riječi policije u Šenzenu da je Čeng pritvoren na 15 dana zbog “pokretanja prostitucije”.

Policija u kvartu Šenzena, Luohu, saopštila je da je Čeng prekršio član 66 zakona o javnoj bezbjednosti.

Zakon predviđa da će osobe koje učestvuju u prostituciji ili traže prostitutke biti privedene na ne manje od deset dana, ali ne više od 15 dana, i takođe bi mogle biti oglobljene s 5.000 juana (705,15 dolara).

Policija Šenzena uputila je Rojters na izvještaj Global Tajmsa, navodeći da on sadrži bitne detalje, i odbila je dodatno da komentariše slučaj.

Čeng se nije vratio na posao 9. avgusta nakon što je posjetio susjedni Šenzen, javio je honkonški informativni portal HK01, pozivajući se na razgovore s njegovom djevojkom i porodicom.

Čengova porodica potvrdila je njegov nestanak na Facebook postu u utorak uveče, navodeći da je on poslovno otputovao iz Hongkonga u Šenzen ujutru 8. avgusta.

Komentari: 0

Novi komentar