Posmrtni ostaci Milana Radovića očekuju se da će biti dopremljeni sjutra

Sahrana alpiniste najvjerovatnije će biti u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.
Objavljeno: 23. 08. 2019 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Pobjedi kazao predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore prof. dr Dragan Bulatović, čekaju se sprovodnice, kako bi tijelo Radovića bilo transportovano letom Biškek - Moskva - Tivat. - Sahrana i komemorativna sjednica će najvjerovatnije biti u ponedjeljak, ali ćemo o tome dati saopštenje - kazao je Bulatović. Radović je stradao u visinskom kampu C4 na planinskom masivu Tjan Šen u Aziji.

Pretpostavlja se da je uzrok tragedije odlamanje dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio. Jedan od najboljih crnogorskih alpinista survao se u ambis dubok više od 1.000 metara. Nesreća se dogodila nakon prethodno uspješnog uspona Radovića i njegovog kolege Aleksandra Đajića u okviru ekspedicije planinarskog kluba Visokogorci na vrh Khan Tengri (Gospodar duhova) visok 7010 metara u Kirgistanu, koji zahtijeva izuzetnu fizičku i tehničku spremnost.

Tijelo Radovića danima je ostalo zarobljeno u planini, do utorka, 20. avgusta, jer nevrijeme nije dozvoljavalo helikopteru da se spušti u kamp. Radović je radio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. Rođen je u Plužinama prije 49 godina, bavio se sportom, najprije fudbalom i atletikom (duge pruge), a potom planinarenjem.

U svojoj planinarskoj karijeri bio je član više planinarskih klubova u zemlji i inostranstvu. Jedan je od osnivača Planinarskog kluba „Visokogorci Crne Gore“. Bio je načelnik Komisije za planinarstvo, alpinizam i ekspedicije Planinarskog saveza Crne Gore.

Komentari: 0

Novi komentar