Mješatni prijavili

(VIDEO) Elitni hotel u Njivicama ispušta fekalije u more

Kod elitnog hotela Iberostar u Njivicama, na 50-ak metara od kupališta hotela, u more se izlijevaju fekalne vode iz hotela, tvrde mještani.
Objavljeno: 23. 08. 2019 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
(VIDEO) Elitni hotel u Njivicama ispusta fekalije u more
Radio Jadran

Jedan od njih, Goran, juče je tokom poslijepodneva prolazio barkom nedaleko od kupališta hotela, a osim šporke i mutne vode, smrad je štipao čulo mirisa.

U kratkom video snimku koji je dostavio medijima, na oko 50-100 m od hotela vidi se prepolovljena, odnosno nedovršena cijev iz koje izlaze neprerađene fekalije – komadići toalet papira jasno su uočljivi:

„Sve to se dešava i u ovom trenutku i to u ogromnim količinama, upravo sam tuda prošao. „Elitni“ turizam u Njivicama i Herceg Novom. To je kanalizaciona cijev, koliko znam pokušali su da prave neki kolektor, nijesu uspjeli, sve fekalije idu direktno u more kurentom direktno ka hotelu“, priča on.

 

kanalizacija-u-more-2-2

 

To je kako kaže primijetio još kada je počeo da roni ’75. godine, bilo je pokušaja da se to riješi, međutim, nije. Ista situacija bila je i prošle godine.

„Takva situacija, akutelna je čitavog ljeta. U Institutu za biologiju mora savjetovali su me da je najbolje da odmah kontaktiram medije“, navodi on.

 

 

Komunalna policija Herceg Novi nije do sada bila upoznata sa ovim slučajem, jer zvanične prijave građana nije bilo. Međutim, kako su nam kazali, inspektori će tokom dana izaći na teren.

Obaviješteno je i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom,  očekujemo njihov stav ili objašnjenje. Pokušavamo da dobijemo i nadležne u hotelu Iberostar.

Inače,  plaža kod hotela Iberostar u Njivicama prema posljednjim mjerenjima parametara morske vode koje je uradio kotorski Institut za biologiju mora, imala je kvalitet niže klase, K2.

Komentari: 4

Objektivni

23. 08. 2019 - 12:02

Epcg za pomor rive i trovanje rijek u Pljevljina e moraju platiti oko 300-400 hiljada eura. Licno mislim da je to malo . Znaci moze da se plati. Ovim hotelima naplatiti papreno . Pa ili ce raditi kako valja ili ih zatvoriti dok ne rijese problem. U svojoj zemlji NIKAD ovo ne bi smjeli ni da pomisle da urade. Sram ih bilo .
plivamo u fekalije

23. 08. 2019 - 13:15

Kolko ima tih kolektora za preciscanje otpadnih voda u CG ? Na prste jedne ruke se moze izbrojat i to je tehnicki na nivou SFRJ a na primorju nema niti jedan jedini. Sve to ide direktno u more ekoloske Crne Gore . Cijevima odvedu 100 m od obale a talasi ga vrate na plazu . Nedavno je cak direktno teklo ulicom nakon pucanja cijevi .
mrki

23. 08. 2019 - 13:14

nista strasno...svi gledaju smanjenje troskova i povecanje prihoda na ustrb svega zivog...osnova modernog kapitalizma...sve vam je jasno kad Institu za biologiju mora (zaposleni) svojim prijateljima ne preporucuju nikako da jedu ribu iz zaliva.
Furešt

23. 08. 2019 - 13:54

Dragi Bokelji,jeli moguće da je neko javno potegao ovu temu,hvala mu na savjesti i na hrabrosti,odavno čekam članak na ovu temu ,i pitao sam se kada će neki novinar da napiše,a ima i te kako o čemu.Naime ,svaka jhta koja uđe u Boku kotorsku ispusta iste ovakve fekalije kakve su kod pomenutog hotela,ne postoji kontrola crnih tankova od nadleznih u Crnoj gori,i mislim da će ovo u bliskoj buducnoati biti veliki problem za zdravlje i turizam građana Boke .
Novi komentar