„Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film 2019. dobio Nikola Stojanović za film „Šerbet“

Nagradu za najbolji studentski film Savjet za regionalnu saradnju podržava od samog pokretanja ove takmičarske kategorije.
Objavljeno: 23. 08. 2019 - 11:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mladi režiser Nikola Stojanović iz Srbije dobitnik je ovogodišnje nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film na Sarajevo film festivalu. Stojanović je nagrađen za film,, Šerbet'' a nagradu od samog pokretanja ove takmičarske kategorije podržava Savjet za regionalnu saradnju (RCC) iz Sarajeva. 

„Konkurencija u ovoj kategoriji, među 14 sjajnih filmova, bila je oštra i sigurna sam da žiriju nije bilo lako da odabere samo jedno ostvarenje. Iskrene čestitke Nikoli Stojanoviću. Bravo! Neka ova nagrada bude samo početak uspješne i plodonosne karijere! Želimo mu puno uspjeha u njegovom budućem radu,“ rekla je Dragana Đurica, viši stručnjak za konkurentnost u Savjetu za regionalnu saradnju. 

nikola-stojanovic-with-rccnikola-stojanovic-with-rcc„Mi smo srećni što već treću godine zaredom podržavamo Sarajevo Film Festival, posebno u ovoj kategoriji, koju pomažemo od samog početka. Podržavamo kreativne mlade filmske autore na putu njihovog profesionalnog razvoja, jer MLADI LJUDI SU VAŽNI! Jedini način za sve nas da krenemo naprijed, i to brzo, jeste da se iskoristi potencijal žena i mladih ljudi, a podrška mladim filmskim autorima usmjerena je upravo u tom pravcu“, rekla je Đurica. 

 

Pobjednički film „Šerbet“ strastvena je ljubavna priča o dvoje mladih različitog porijekla koji pokušavaju otkriti šta osjećaju dok ih proganjaju strahovi i tereti prošlosti. Više informacija o filmu možete pronaći na https://films.sff.ba/en/detail/?film=Sherbet.

 

Photo: Nikola Stojanovic, the winner of the Heart of Sarajevo for The Best Student Film want to Nikola Stojanovic for the movie “Sherbet” with the RCC team (Photo: RCC/Armin Durgut)

Komentari: 0

Novi komentar