Određen mu pritvor do 30 dana

Uhapšen osumnjičeni za prebijanje supruge u Hitnoj pomoći u Plavu

Plavska policija uhapsila je osumnjičenog za prebijanje nevjenčane supruge u u prostorijama Hitne pomoći u tom gradu.
Objavljeno: 23. 08. 2019 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Uhapsen osumnjiceni za prebijanje supruge u Hitnoj pomoci u Plavu
Ilustracija

– Naime, dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Plav je, 16. avgusta, oko 12:50 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć u Plavu da je u njihove prostorije na ukazivanje ljekarske pomoći primljena O. C. (40) iz Sjedinjenih Američkih Država, dok je sa njom bio D. S. (32) iz Plava, te da je nakon pregleda i pokušaja ukazivanja ljekarske pomoći od strane ljekara, D. S. ničim neizazvan fizički napao O. C. nanoseći joj povrede u predjelu glave, nakon čega je ona izgubila svijest. D. S. se nakon toga udaljio sa lica mjesta – navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

O. C. je tom prilikom transportovana u Urgentni blok Medicinskog centra u Beranama.

Policijski službenici su odmah postupili po prijavu, izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica iz navedenog događaja.

– D. S. je lociran i priveden u službene prostorije OB Plav istog dana oko 13:15 časova.

On je, kako se sumnja, nakon kraćeg verbalnog konflikta, u prostorijama Zavoda Hitne medicinske pomoći u Plavu, fizički napao svoju nevjenčanu suprugu O. C. zadajući joj više udaraca po glavi i tijelu usljed čega je ona izgubila svijest i od posljedica udaraca zadobila teške tjelesne povrede – istuču iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se osumnjičeni uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici i za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Nakon privođenja kod sudije za istragu, za D. S. je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor ZIKS-a u Bijelom Polju.

Komentari: 0

Novi komentar