Demokrate podnijele krivične prijave protiv DF-a i medija

Poslanici Demokrata podnijeli su krivične prijave protiv DF-a i njihovih medija koji su, kako tvrde, prenosili “sramne klevete koje je i danas ponovio najveći patološki lažov u Crnoj Gori Nebojša Medojević”. 
Objavljeno: 23. 08. 2019 - 19:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Demokrate su danas održali pres konferenciju na kojoj je poslanik Momo Koprivica ocijenio je da se danas u Skupštini Crne Gore odigrava pravi mapet šou u organizaciji DPS-a i DF-a čija je namjera da zajedničkim snagama pokušaju oslabiti uticaj Demokrata i ojačati uticaj DPS-a.

“Danas su te političke kukavice, koje ne smiju doći tamo gdje smo mi, da se pogledamo u oči i ukrstimo argumente, opet iza naših leđa sijali klevete, neistine i podmetačine jer su u nervozi zato što je njima i DPS-u propao plan trgovine”, poručio je Koprivica i naglasio da je cilja DPS-a i DF-a politička trgovina i repriza 2014. godine kad im je DF dao dvotrećinsku većinu za važeće izborno zakonodavstvo koje je omogućavalo izborne krađe.

“Kao što su lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u za ličnu slobodu, tako su i sad planirali da im prodaju izborno zakonodavstvo u zamjenu za oslobađajuće presude, a sve tako da građani Crne Gore ne dobiju pravo na slobodne i poštene izbore i da ne dobiju mogućnost da smijene kleptokratsku vlast DPS-a. Zato je i Milutin Đukanović, posrednik u prodaji Nikšića, osmislio sramnu formulu po kojoj Demokrate trebaju da imaju četiri puta manje članova Odbora nego što ima DPS i tri puta manje članova Odbora nego što ima DF, iako smo mi najjača opoziciona partija i pripadaju nam dva mjesta. Gospodo Đukanovići, i Milo i Milutine, plan vam je pao u vodu”, podvukao je Koprivica.

On je dodao da su Demokrate ostvarile svoj cilj.

“Srušili smo plan DPS-a i DF-a, izborili smo se za Briselski plan i zajedno sa međunarodnom zajednicom satjerali DPS u ćošak. Prvi put je da jedan Odbor ima da radi po planu opozicije, a ne po planu DPS-a. Nijesmo dopustili da izbornu reformu vodi onaj ko krade izbore. Namjera DPS-a i DF-a je bila da zajedničkim snagama uzmu Demokratama jednog člana da bi mogli da istrguju kao 2014. godine. Mi smo sa međunarodnom zajednicom osujetili taj plan. Pobijedili smo DPS, i to dva puta”, naveo je on.

Koprivica je primijetio da je DF uvijek tamo gdje je DPS, a ne tamo gdje je opozicija.

“Sami su i bez opozicije: prekinuli bojkot parlamenta, vratili se u Sinđin parlament kako ga oni nazvaše, ušli u Odbor i radili u Odboru i to po Gvozdenovićevom planu. Ako po DF-u nijesu ukinute poslaničke plate i ako im plate nijesu problem, neka stupe u bojkot rada Parlamenta i tako se stvori koncentrisan pritisak na vlast da prihvati sve oppzicione zahtjeve”.

Poslanik Danilo Šaranović odgovorio je na pitanje ko je danas, kako oni vole da kažu, vrhovni komandant DF-a u Odboru za izborne reforme, saopštivši da se radi o Predragu Bulatoviću, licu koje je u posljednjih 30 godina namjestilo sve izborne procese, zajedno sa Milom Đukanovićem.

“I šta je ono što su Demokrate uradile? Demokrate su spriječile upravo Predraga Bulatovića i Branimira Gvozdenovića da izglasaju, dogovore izborno zakonodavstvo po njihovoj mjeri i na način kako su to izveli 2014. godine”.

Šaranović je objasnio da su to učinili zato što DF-u ne odgovara bojkot izbora. “Oni žure na izbore da bi, nakon izbora, formirali Vladu sa DPS-om”, istakao je poslanik Demokrata.

“Ono što je ključni cilj Demokrata jesu potpuno sveobuhvatne izborne reforme”, rekao je Šaranović i ponovio: “Ili ćemo imati poštene izbore ili ćemo bojkotovati izbore!”

On je poslanicima DF-a postavio pitanje da li su oni za onu Vladu kakvu predviđa Sporazum o budućnosti, koji su pred građanima potpisali 39 poslanika, da li su za onu Vladu koju bi činili 1/3 opozicija, 1/3 vlast, 1/3 civilni sektor i na čijem čelu ne bi bilo lice iz vladajućih stranaka?”

Šaranović je istakao da su Demokrate sebe obavezale davanjem potpisa na Sporazum za budućnost i da će podržati takvu Vladu, ali da u njoj neće učestvovati jer su se, opet, javno obavezali da neće vršiti vlast zajedno sa DPS-om.

“Poslanici DF-a će za razliku od poslanika Demokrata, primiti puni iznos plate samo zbog toga što poslanici Demokrata, za razliku od poslanika DF-a, nisu po mjeri DPS-a”, zaključio je on.

Komentari: 4

Gledalac sa strane

23. 08. 2019 - 20:40

Placem od smijeha. Nesposobni do zla boga ova opozicija od kojih najvise demokrate kmece. A DPS im je za sve kriv. Mogu zamisliti kako se u DPS-u smiju.Meni licno su demokrate najzabavnije. U stvari, ako zelite sou tu su demokrate, ako zelite da slusate gluposti tu je DF. Ostatak opozicije luta kao crvenkapa po sumi. LOL.
A sad

23. 08. 2019 - 22:04

Aaaass a tek je sad patoloski lazov. Aha, a jos “ne vidite” da su to teroristi sa kojim ste htjeli gradit demokratiju? Ili ste se pravili ludi?
Kile

24. 08. 2019 - 11:42

Heftate li se?
Sveto

24. 08. 2019 - 19:24

“sramne klevete koje je i danas ponovio najveći patološki lažov u Crnoj Gori Nebojša Medojević”. Rano ste shvatili. Hahahahahahahah
Novi komentar