Plovilima bezbjedan put do Plave špilje

„Kristina“ otegljena do Luke Škver

Drvena barka „Kristina“, koja je potonula u četvrtak oko 17 sati u Plavoj špilji, otegljena je juče do Luke na Škveru.
Objavljeno: 24. 08. 2019 - 07:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Barka je prevozila pet putnika i niko od njih nije povrijeđen, nakon što je ona potonula.

Tegljenje je organizovala vlasnica barke J. K. po nalogu policije i inspekcije Lučke kapetanije.

Kako je rekao inspektor Lučke kapetanije Kotor Željko Lompar, drvena barka hercegnovskih registarskih oznaka potonula je krmenim dijelom, dok je pramčani ostao da viri iz vode.

Lokacija gdje je barka potonula, kao i samo plovilo su odmah u četvrtak veče obilježeni i obezbijeđeni kako ne bi došlo do još nekog incidenta.

Prema nezvaničnim informacijama, do potonu-ća je došlo nakon što je jedan od putnika skočio u brodiću, što je izazvalo pucanje dna i prodora vode. Putnike je prihvatio i turistički brodić „Delfin“.  Operativni centar Uprave pomorske sigurnosti od-mah je po dobijanju informacije o incidentu kod Plave špilje poslao spasilačko plovilo SAR-1. O incidentu je obaviještena i Pomorska policija, odnosno Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetani-je Kotor.

Lompar kaže da će vlasnica barke početkom naredne sedmice dati zvaničnu izjavu u Lučkoj kapetaniji Kotor o inci-dentu koji se desio kako bi se napravio izvještaj o potonuću „Kristine“.

Plava pilja jedna je od najljepših i najvećih peći-na koje se nalaze duž obale poluostrva Luštica u Boki Kotorskoj. U nju se može ući manjim čamcem ili brodićem ili plivajući, na dva ulaza, od kojih je jedan širok i nizak, a drugi uzak i visok.

Zbog atraktivnosti i neobične plave boje unutrašnjosti, po kojoj je špilja i dobila ime, omiljeno je izletničko mjesto za turiste.

Komentari: 0

Novi komentar