Rusija počela s prodajom "Putinove limuzine"

Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.
Objavljeno: 24. 08. 2019 - 09:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovu marku automobila favorizuje ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina "aurus" koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsjednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane nasljednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namijenjena i evropskim i kineskim kupcima.

"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska država je u projekat limuzine "aurus" od 2013. godine uložila preko 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara). Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.

Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine "senat aurus".

Komentari: 2

Ilija

24. 08. 2019 - 10:13

Ovako napisan članak nije lako naći na našim portalima iako na njima svako piše i svašta se može pročitati. Najprije, ovu lilmuzinu ne favorizuje "Putin". To je zvanična lilmuzina ruskog predsjednika. Zatim, ona "ne treba da zamijeni automobile ZIL" već je zmijenila vozila ovog proizvođača mada je upitno koliko je ZIL to bio u poslednje dvije decenije. Naime, politički vrh Rusije već dvije decenije koristi, pretežno, specijalno dorađivane limuzine marke Mercedes. Slijedi glupost o "ciljnoj grupi". Ciljna grupa mogu biti samo dobrostojeći i platežno sposobni kupci bez obzira na geografsku širinu i dužinu prebivališta. Da ne pišem o tome što je bila svrha i način pisanja članka.
favorizuje

24. 08. 2019 - 12:17

To mu dodje kao neko pitanje patriotizma i nacionalnog ponosa da vozis automobil proizveden u svojoj zemlji i u tom smislu jeste favorizovan od predsjednika inace bi i dalje bio u mercedesu . Isto tako vidis francuski politicari iskljucivo koriste domacu marku . Ja i ti ga sigurno necemo vozit za 274 000. Mi cemo "golfa " od 3000 .
Novi komentar