Fotografije koje lede krv u žilama

Spasioci životinja Amazonije vraćaju nadu u čovječanstvo

Strašni požari koji su zahvatili Amazoniju rezultat su čovjekove bahatosti; nesvjesnosti; gramzivosti; brutalnosti. Čovjek će, izvjesno, i stradati zbog takvog ophođenja prema svijetu oko sebe. Ali, zašto životinje?
Objavljeno: 24. 08. 2019 - 10:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Paralelno s prizorima prašuma u plamenu i snimaka koje je NASA uhvatila iz svemira, društvenim mrežama danas kruže i stravične fotografije stradanja životinja.

I društvene mreže cvile od bespomoćnosti, sa sve haštagovima #prayforamazonia i #savetheplanet, slikama koje lede krv, tužićima i savjetima kako da iz sopstvenog ugla doprinesemo spasavanju šuma Amazonije. Krenuli su i protesti, a ekološka udruženja alarmiraju javnost cjelog svijeta. Međutim, istina je da u ovom trenutku i ne možemo mnogo da uradimo sa bezbjedne distance, Amazonija već gori.

 

 

A dok se brazilske vlasti prepucavaju s ekološkim organizacijama i pljuju na ponude drugih zemalja da im pošalju pomoć, konačno stiže i malo nade u čovječanstvo.

Naći ćete je na fotografijama iz akcija spasavanja životinja, koje su do juče bile stanovnici ovih prašuma, a danas ne znaju šta ih je snašlo, umiru u plamenu...

 

 

Ima ljudi koji ne diskutuju o tome, niti se nadaju da će uspjeti da protestima natjeraju predsjednika Brazila da promjeni strategiju, već ulaze na mjesto zločina i u datoj, teškoj i mučnoj situaciji, pokušavaju da spasu svaki život koji se može spasiti.

Oni možda ne mogu da vrate sve što je požar progutao, niti što će tek progutati. Ali ne gube vrijeme i bacaju se na ono što mogu da urade.

A mogu da spasu život. Malo li je?

I ako iko može danas pred svim tim jezivim prizorima da vrati nadu u ljudskost, onda su to oni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alianzas por el Planeta (@alliancesfortheplanet) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bolivia a la lucha (@boliviaalalucha) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by greenMe (@greenme_it) on

Komentari: 1

Tanja

27. 08. 2019 - 12:09

Svaka cast.
Novi komentar