(VIDEO)

Ruski turisti oduševljeni Puškinom

Dvije turistkinje iz Rusije bile su prijatno iznenađene spomenikom slavnom ruskom pjesniku u centru Podgorice.
Objavljeno: 24. 08. 2019 - 13:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Naravno da sam iznenađena jer veoma mi je neobično da ruski pjesnik ima spomenik u Podgorici", kazala je jedna od njih.

 

 

Komentari: 9

Ali zato

24. 08. 2019 - 15:50

jedan od najboljih crnogorskih vladara Šćepan Mali nema ni ulicu.
Da

24. 08. 2019 - 17:13

Jeste neobično i nepotrebno. Treba dodati da je figura kič
-

24. 08. 2019 - 19:23

?! Je li taj spomenik postavljen ovih dana?
Princeza Jelena

24. 08. 2019 - 19:25

Princeza Jelena jos nema spomenik u Crnoj Gori. Uz SPC, Jos jedan pokazatelj naopake svjesti Crnogoraca. Ko prirepci Srba i Rusa, inferiorno i provincijalno. Ovo sto je uradio DPS je pravo cudo obzirom na nivo naroda.
Ilija

24. 08. 2019 - 20:58

Ali za to Avdo Međedović ima najljepšu ulicu na Starom Aerodromu. Čovjek apsolutno nebitan za CG koji ništa za nju nije uradio. On je bio čovjek nesumnjivo ogromne memorije. Memorisao je bezbroj narodnih pjesmica koje su, gotovo svaka, veličale Tursko islamske osvajače i naše krvnike. Zamislite da neko ko pjesmom veliča Hitlera danas dobije ulicu u PG. Memorisane stihove (od kojih nijedan nije lično napisao ili spjevao) je izrecitovao nekom Englezu prolazniku koji je to zapisao i odbranio doktorsku tezu kojom potvrđuje da usmena pismenost može biti sačuvana i prenesena, u izvornom obliku, iako je po obimu veoma velika.
Objektivni

24. 08. 2019 - 23:51

Pa ne velica on Turke. Te pjesme pjevaju o vremenu kad su i nastale. Tada su Turci vladali i logicno je da nece bas udarati na Turke i islam. Istovremeno Kotorom su vladali i Mlecani i Francuzi i Austrougari i Srbi i opet slavili svoje vrijeme i svoju vlast. Pa smo to prihvatili kao nase bogastvo. ( Osim naravno , jednog koje je najsvjezije pa i najteze za oprostiti , jer bi zeljelo reprizu ). Tako treba i da se odnosimo i prema turskom i islamskom nasledju. Svako je donosilo i dobro i lose. Trudimo se da zadrzimo ono dobro . Ps. A nijesmo ni mi iz Stare Crne Gore uvjek bili cvijeće.
Ilija

25. 08. 2019 - 15:16

[email protected], pročitajte prvu rečenicu i prekrstite se (ko ste hrićanin). Ovako nešto može reći samo onaj ko, ili nije čitao njegove pjesmice ili, je potpuno van realnosti. Iz njega je, tada, izbijao osmansko-islamski patriotizam. Gotovo svi zabelježeni stihovi su veličali tadašnju vlast i dominantnu vjeru. Prisjetimo se što je ta vlast radila od domicilnog stanovništva. Takve strahote svijet nije zabilježio. Tebi @objektivni, objektivno fali tvog nick-a (objektivnosti) ili čezneš za tim vremenima. Dajući najljepše ullice ovakvim guslarima činimo nažao našim junacima, umjetnicima i državnicima koji su obilježili našu (ne tuđu) istoriju. Činimo nažao ljudima koji su od nas napravili ovo što smo sada, nipodaštavamo njihove žrtve, negiramo njihove istorijske zasluge i moralne kvallitete. Eto toliko od mene.
gost

27. 08. 2019 - 13:53

Pa cekaj tren... Velica li on Turke ili ne? Ako mu se moze pripisati zasluge samo za memorisanje pjesama, kako mu se moze pripisati velicanje Turaka ako on te pjesme nije pisao vec samo memorisao?! Ako mu ne priznajes nikakav ucinak, kako ga mozes kriviti za velicanja islama?
Jagoš

25. 08. 2019 - 00:06

PS Najlakša je stvar pozvati redakciju i radpitsti se.
Novi komentar