Završena Bokeljska noć: Prva nagrada za barku posvećenu zemljotresu

Tradicionalna fešta Bokeljska noć, održana je sinoć u Kotoru pred više hiljada posjetilaca. Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile 43 dekorisane barke i jedne van konkurencije, koje su se publici i žiriju predstavile u tri kruga.
Objavljeno: 25. 08. 2019 - 12:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvo mjesto i nagrada u vrijednosti od 2.000 eura pripala je barci pod nazivom 40 godina zemljotresa, kotorskog meštra Mija Milovanovića.

Drugo mjesto i 1.500 eura podjelile su kreacije pod nazivom Rušenje još traje, autora Dragana Buzdovana i Evropski šampion bez bazena – Zvjezdana Šantića.

Žiri je odlučio da  treće mjesto i 1000 eura  podjele dvije ukrašene barke i to: Divne plave moje vale (Omaž Maji Perfiljevoj) – Marka ševaljevića

i Špiljarska crkva, dugogodišnjeg učesnika „Bokeljskih noći“ Boža Zornije. 

Žiri je radio u sastavu: Lana Bokan – vajarka, predsjednica žirija i članovi prof. Marina Dulović – Sekretarka za kulturu, drustvene djelatnosti i sport i Vladimir Jovićević – akademski slikar i profesor na Akademiji umjetnosti u Firenci. 

Fond nagrada iznosio je 4.500 eura.

Program su sa glavne bine vodile Dubravka Jovanović i na engleskom jeziku Ana Nives Radović, a RTCG je omogućila direktan prenos na prvom programu državne televizije.

Nakon proglašenja najboljih, kotorani i gosti su uživali u spektakularnom  muzičkom vatrometu sa mora.
Fešta se do ranih jutarnjih sati nastavila po trgovima u Starom gradu uz domaće muzičke snage i to:

Na trgu od oružja –TRI KVARTA I THE GRUPA;

Na pjaci Svetog Tripuna – FOUR BLUES DRIVERS i JELENA KAŽANEGRA SA BENDOM:

Na Pjaci od muzeja – MIJA I SANJA;

 

Komentari: 0

Novi komentar