Vuksanović Stanković pozvala lidere opozicionih partija na dogovor

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković uputila je poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim ih poziva na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.
Objavljeno: 25. 08. 2019 - 14:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

U pismu predsjednice SDP-a se navodi da sastanak predlaže imajući u vidu činjenicu da godinu dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nema uslova za organizovanje fer i slobodnog izbornog procesa, i da bi se time započeo proces političkih konsultacija koji bi vodio uspostavljanju zajedničke platforme za pregovore o izbornim uslovima.  

“Nastavak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva čini nas, uvjerena sam, posebno obaveznim da, u komunikaciji sa političkim subjektima i poslanicima koji su javno iskazali interes za rad u Odboru, otvorimo dijalog na temu definisanja opozicionih uslova za stvaranje cjelovitog izbornog ambijenta koji bi garantovao fer i slobodne izbore.   Cijenim posebno važnim usaglašavanje naših stavova oko budućeg izbornog zakonodavstva, kao i modela njegove implementacije, i da na temelju takvih zajedničkih stavova uspostavimo dijalog sa predstavnicima vlasti. Vjerujem da je to i put za uspostavljanje izgubljenog  povjerenja izmedju različitih opozicionih političkih subjekata koje nam je neophodno u veoma zahtjevnom procesu koji je pred nama.   Zbog svega navedenog, molim Vas da moje obraćanje ovim povodom, shvatite kao iskren pokušaj da  naše zajedničko djelovanje učinimo primjerenim ozbiljnosti aktuelnog političkog trenutka vodeći računa o interesima gradjana i očekivanjima ukupne javnosti. "

Poziv za sastanak je upućen političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, predsjedniku URA Dritanu Abazoviću, predsjedniku DEMOS-a Miodragu Lekiću, lideru SNP Vladimiru Jokoviću, kao i predstavnicima kluba SNP-DEMOS Nedjeljku Rudoviću i Posebnog kluba poslanika Aleksandru Damjanoviću.

Komentari: 15

Objektivni

25. 08. 2019 - 15:01

Nevjerovatno je koliku ambiciju ima ova žena. Na žalost neutemenjenu. No sto je vise prava to su ambicije veličanstvenije. Kako crnoj opziciji ne dosadi da svakoga dana jedni druge zovu na dogovor. Komedija . Ps. Ova rece da nece nista da imaju sa onima koji ne priznaju referendum i drzavnost Crne Gore. Ali zove na dogovor upravo takve. Oko 95% opozicije je opozicija drzavi. E sa takvima ova žena hoce da pravi dogovore .
PJESMA NAS HELOTA

26. 08. 2019 - 07:54

A zamisli tvoj patriotizam i onih koj nemilice pljačkaju državu više i nenilosrdnije od ijednog njenog okupatora kroz hiljadugodišnju istoriju,
KARA RADUSIN

26. 08. 2019 - 08:10

Objektivni-Nijedan nitkov nije toliko glup, da ne bi našao razlog za svoje podlosti.
Objektivni

26. 08. 2019 - 10:54

Karo . Nema te jezicke ekvilibristike koja vas moze oprati od onoga sto ste uradili . Uostalom , niko tako duboko ne mrzi kao izdajnik izdatu domovinu. A ovaj prethodni se usudjuje da prica o pljackama. Podrzavajuci one koji su ( a to zna i on) milione primili da ruse drzavu i sprijece ulazak u Nato. A oni to sa odusevljenjem prihvatili. Kad izdajnika uhvatis u lazi od odmah pocne pricu o drugu mu lopovu. Preguraće Crna Gora i izdajnike iz opozicije i lupeze iz vlasti. A tebe Karo ne moze niko oprati. Spadas u obije kategorije.
Objektivni

26. 08. 2019 - 10:58

A ova zena je javno proglasila svog muza za saradnika mafije i nečasnog covjeka. Potpisala papir da neposteno , neljudski radi svoj posao sto znaci da je i takva ličnost. I ostala da zivi sa njim i jos grebala da bude predsjednica stranke. Istina stranke koja vise ne postoji osim kao četnički prirepak , ali predsjednica . Bravo joj ga.
Kari Rankovom

26. 08. 2019 - 16:27

Kara - izdajnici se tretiraju na poseban nacin. Rekao sam ti. Gdje se god pojavis citiracemo sve tvoje kontradikcije, lazi, izdaje I spinovanja. danas se ne razlikujes od velikosrbe protiv kojih si bio glasniji nego svi mi ovdje. I rekoh ti - idi na Vijesti Ili Dan gdje su ti danas istomisljenici
Vaske Bijela

25. 08. 2019 - 17:59

Bojim se da su dugoročno, na žalost, svi opzicija Državi, na svoj nacin.
neka, casti ti

25. 08. 2019 - 19:34

Zeno, umijes li okrenuti volan ZA DRZAVU? Imas li koga doma da te nauci?
Objektivni

26. 08. 2019 - 11:00

Nema . Ko jednom na takav nacin udje u izdaju , nema vise nazad.
Sta nije fer ???

26. 08. 2019 - 03:04

Nisu fer pravila ili nije fer sto vi ne mozete pobjediti. Ako je prvo recite precizno sta. Ako je drugo onda se pozovite na logiku da onaj ko na zeli suverenu i proevropsku drzavu ne moze biti vlast u Crnoj Gori.
KARA RADUSIN

26. 08. 2019 - 09:05

Ko to u opoziciji ne želi proevropsku,suverenu,pravnu ,demokratsku,bogatu,SLOBODNU, građansku,sojsku i čojsku Crnu Gpru osim ovih što glumataju opoziciju i ovih što pljačkaju sirote stanovnike i "VOLJENU"DRŽAVU. Postojat će CRNA GORA!!!!!!!!
Evo da ti odgovorim tacnije

26. 08. 2019 - 16:24

1) Vasi "ugledni parlamentarci" sa kojim ste e bratimili dok su pripremali oruzane napade 2) SNP kojima ste nudili mjesta u prelaznoj vladi da bi ih umolili da pristupe 3) URA kojima su dva ekstrema cetnici (sa kojima su zajedno u opoziciji) I na drugoj strain CPC 4) Demos koji je bio I protiv NATO I protiv suvereniteta 5) Demokrate koji su izasli izpod sinjela 7-og bataljona I koji se nikad nisu izjasnili da su za suverenu CG. 6) Svi od reda gore su podrzali Amfilohija I na kraju SDP koji je preko noci postao prijatelj "uglednih parlamentaraca", Davao proruske komentare u Sputnjiku, smijao se pokusaju pucha I neki kao ti izjednacavali SPC I CPC. Jasnije ?
+

26. 08. 2019 - 16:44

Blago tebi sa pticjom ali tvrdoglavom pamecu. Steta od takvih ko ti nije ni malo manja od velikosrba inteligentnijih od tebe
Kad, evo ga ponovo

26. 08. 2019 - 16:54

Koliko god verbalno sklepao ovu osobu po usima, ponovo se vrati i nikad ne odgovara na citate, fakte, kontradikcije, nego upornim ponavljanjem vjeruje da ce neko prihvatiti za istinu nejgove usklike i skndiranja, ili pak dolazi da se inati u maniru jednog simpaticnog stvora iz dinarskog krsa ?
KARA RADUSIN

26. 08. 2019 - 18:24

Razumijem vas jer vi ste čist primjer da je puno toga trulo u državi-nažalost našoj.
Novi komentar