Budi odgovoran

Ove sedmice sedam pritužbi, nijedna novčana kazna

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.
Objavljeno: 25. 08. 2019 - 14:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nepotpuna prijava bila je razlog zbog kojeg inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu doktora koji bez odobrenja radi blizu hotela Lido u Ulcinju.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole buregdžinice Eat u Tuzima i prodavnice Kovači preko puta tržnog centra Mall of Montenegro u Podgorici.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i prljave ulice.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari: 0

Novi komentar