Podaci TO Prijestonice

Cetinje do kraja jula posjetilo više od 87 hiljada turista

Cetinje je za prvih sedam mjeseci posjetilo 87,15 hiljada turista, što je 7,6 hiljada više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Prijestonice.

Objavljeno: 25. 08. 2019 - 15:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Napominjemo da će se broj izletnika znatno uvećati u periodu postsezone – septembar i oktobar, kada tradicionalno bilježimo najveći broj dolazaka”, rekli su iz TO.

Struktura gostiju je, kako su kazali, raznovrsna, i oni dolaze iz gotovo čitavog svijeta.

“Kao i ranijih godina, najbrojniji su gosti sa ruskog govornog područja. Nakon njih, bilježimo veliki broj turista koji Crnu Goru posjećuju putem kruzing kompanija, zatim tu su Francuzi, Njemci, Poljaci i gosti iz zemalja regiona”, precizirali su iz TO.

Iz TO su naveli da je prema preliminarnim podacima Monstata, na Cetinju za prvih sedam mjeseci ostvareno 20,9 hiljada noćenja u kolektivnom smještaju.

 

Komentari: 1

Paradajz turista

26. 08. 2019 - 05:20

Ovi se zafrkavaju. Uporedjuju sa "proslom godinom", kao da to nesto znaci. Nekad je bilo na stotine hiljada, a ovi se fale sa tom sakom izletnika sto samo prohuji i plati bocu vode jedino I eventualno kakvu kiflu izije. To ih je premijer naucio.
Novi komentar