Selektor nakon poraza od Nigerije

Mitrović: Nadam se da povreda Ivanovića nije ozbiljna

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović smatra da su momci danas, uprkos porazu od Nigerije, pokazali mnogo bolju igru nego protiv Irana.
Objavljeno: 25. 08. 2019 - 17:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nada se da povreda skočnog zgloba Nikole Ivanovića, za koju smatra da je djelimično doprinijela porazu, nije ozbiljna.

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Nigerije 89:86, u pripremnom meču u kineskom Jangžuu.

„Jedna izuzetno zahtjevna, atletska utakmica. Bilo je tu stvarno dobrih momenata, bilo je borbe, gdje je Nigerija odigrala mnogo bolje, kvalitetnije, ozbiljnije nego prošlu utakmicu s Poljskom. Sami znate, sa pet, šest NBA igrača,uglavnom, američka škola, tvrdo, brzo... Mi smo isprobavali sve i odbrane i napade. Loša stvar je povreda Nikole Ivanovića, skočni zglob, nadam se da nije ozbiljna, što je možda i uticalo na krajnji rezultat. Nidam je dobio pet faulova i onda smo ostali bez glavnog organiatora igre. Sve u svemu, mislim da je zadatak ispunjen. Bila je ovo jedna izuzetno dobra provjera“, kazao je Mitrović.

On smatra da je ekipa popustila u odbrani, dok je napadom zadovoljan.

„Kada govorim o defanzivi, bilo je tu nekih dobrih stvari. Kaznili su nas. Bila je tu dominacija atletska, ali držali smo se korektno. Pogotovo što smo imali pritisak u igri gdje smo imali probleme sa organizatorima igre. Nidam je brzo ušao u faulove, Čarapić je igrao, ali opet je on fizički slabiji od ovih momaka. Petar Popović je pomogao u tom dijelu. Napadački nije bilo velikih problema, postigli smo 86 poena, ali na kraju su nas kaznili trojkom u odlučujućem momentu“, kaže selektor.

Nikola Ivanović je povrijedio skočni zglob i nije igrao u drugom poluvremenu.

„Nadam se da Nikoli nije ozbiljna povreda, vidjećemo to sada u hotelu, a ostali momci su noćas pokazali, po meni, mnogo bolju igru nego protiv Irana.  Imamo još sedam dana da izoštrimo igru. Za sada je OK. Imamo još jednu utakmicu s Poljskom, Mislim da mijenjamo mjesto boravka, taj put može malo da nas poremeti, ali dobro, još jedna utakmica, pa krećemo“, zaključio je Mitrović.

 

Komentari: 0

Novi komentar