Svjetsko prvenstvo u džudou

Mrvaljević diskvalifikovan zbog viška kilograma

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević zvog viška kilograma diskvalifikovan je i nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Tokiju.
Objavljeno: 28. 08. 2019 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je bio prijavljen u kategoriji do 81 kilogram.

Mrvaljević je kazao da posljednjih pola godine ima problema sa kilažom i da je “skidao sa 90 na 81 kilogram”.

“Imao sam veliki problem i za ovo takmičenje, ali uspio sam da skinem kilažu za zvanično mjerenje i budem tačan na 81 kilogram. U džudou postoji i kontrolno mjerenje, ujutru gdje se žrijebom od svih takmičara izvlači njih čettvorica. Dozvoljena kilaža na kontrolnom mjerenju je 85 kilograma. Izvučen sam žrijebom i na kontrolnom merenju imao sam 87,3. Automatski sam disfalifikovan”, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da prvi put u karijeri nije prošao vagu.

“Žao mi je, ali takve stvari se ponekad dese. Već duže vrijeme imam ogromnih problema sa kilažom i planirao sam da mi Svjetsko prvenstvo bude posljednje takmičenje na kojem ću nastupiti u kategoriji do 81 kilogram. Činjenica da sam za jedno veče vratio preko šest kilograma govori o tome koliko sam napora uložio da na zvaničnom mjerenju skinem kilažu i kolikom sam stresu i dehidraciji izložio svoj organizam”, rekao je Mrvaljević.

On je istakao da mu je žao što se to desilo na najbitnijem takmičenju u olimpijskom ciklusu i šampionatu kojem je posvetio čitavu godinu i uložio mnogo truda.

“Pokušaću da u novoj kategoriji do 90 kilograma nadoknadim propušteno i do kraja kvalifikacija ispunim olimpijsku normu”, zaključio je Mrvaljević.

Od crnogorskih takmičara u Tokiju u petak nastupiće još Jovana Peković (do 78), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

Peković je slobodna na startu, dok je u drugom kolu, u petak, očekuje bolja iz duela između predstavnica Portugala, Patrisije Sampajo i TajpehHui ŠuVang Hsu.

Istog dana boriće se Pantić i Dubreta.

Dubreta se sastaje sa predstavnikom Kanade, Kajlom Rejesom, dok Pantića očekuje meč protiv predstavnika Filipina, Dejva Karla Aseneta.

U trećem kolu nastup je završio Jusuf Nurković u kategoriji do 66 kilograma.

Šampionat u Tokiju okupio je 840 takmičara iz 147 država svijeta.

Komentari: 4

LUKA P

28. 08. 2019 - 14:20

Prvi put nije prošao vagu, sto puta izgubio u prvom kolu. O čemu se radi, uopšte? Koliko dječaka, vrhunskih sportista, ne može doći na red od njega? Bezobrazluk!
Djuro

28. 08. 2019 - 14:46

J U Srbiji najbrojniji navijači su delije. Posle moravca i čačka, najpopularnije narodno kolo je - igrale se delije. Tužni i neznaveni srpski narod nezna da su delije bili elitna jedinica turske konjice, i kad su osvojili Srbiju, poslali su aber Sultanu - igraju se delije na sred zemlje Srbije, sitno kolo do kola čuje se do Stambola. Čudan je to narod koji se ponosi, igra i pjeva pod imenom onih koji ih pokoriše i njima vladaše "samo" pet stotina godina!
Kremo

28. 08. 2019 - 17:18

IMAMOLI MI U CG VAGU ? SRAMOTA NEDA NIKOME MJESTO
maro

28. 08. 2019 - 17:26

vrlo neozbiljno!
Novi komentar