Počinio krivična djela protiv suvereniteta Kosova

Priština traži nalog Interpola za hapšenje Dačićevog saradnika

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je tužilaštvo da izda međunarodni nalog za hapšenje Vladimira Cizelja, saradnika srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.
Objavljeno: 29. 08. 2019 - 15:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Savjetnik ministra spoljnih poslova u ostavci Bedžeta Pacolija Jetljir Ziberaj rekao je prištinskim medijima da je Cizelj „počinio krivična djela protiv suvereniteta Kosova“.

„Ovaj kriminalac, povezan sa međunarodnim mrežama organizovanog kriminala i upleten u korupcijske afere širom svijeta, pokušao je u ime Ivice Dačića da nanese štetu Kosovu“, rekao je Ziberaj.

U Prištini vjeruju da je Cizelj umiješan u lobiranje za povlačenje odluka o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Objasnio je da, budući da Kosovo nije član Interpola, nalog za hapšenje može da izda UNMIK.

„Kosovo sarađuje sa Interpolom. U okviru kosovske policije postoji direkcija za saradnju sa Interpolom koja vrši ove zadatke, tačnije, postoji saradnja preko Kancelarije UN. Sve dok nismo dio Interpola, međunarodni nalog za hapšenje se izdaje preko UNMIK-a“, pojasnio je Ziberaj. 
 

Komentari: 4

Samo demokratski!

29. 08. 2019 - 16:06

Samo tako!! Srbija MORA da prizna demokratsku republiku Kosovo, odmah prestane sa četničko- posrbljenim glupostima i da prizna Republiku Kosovo, izruči iz Srbije ubice i kriminalce koji su ubil Olivera Ivanovića, a moguće je da će Kosovo tražiti nekoliko posrbljenih Crnogoraca-kriminalaca koji saradjuju sa Srpskim kriminalcima u Srbiji i na Kosovu! Crna Gora će vazda saradjivati sa demokratskim Kosovom i prema potrebi Kosovskim vlastima izručiti Kosovu Crnogorske posrbice, kriminalce! Crna Gora će glasati za prijem Kosova u Interpol, Unesko, i sve svecke organizacije!
prof.

29. 08. 2019 - 18:30

Doći će i crnogorske posrbice sa Kosova na red. Činili su zlodjela u ime srpstva. Došli su u CG glumeći Crnogodce a sve rade po diktatu srpske Udbe. Danas su udarna pesnica Barske srbadije.
?

29. 08. 2019 - 19:37

Koga bi to iznenadilo. To je ista pamet iz 90-ih
L Dabanović

30. 08. 2019 - 04:58

Ove zavrzlame naroda otrcana srpstva Srbije neće prestajat dok istoričari javno ne kažu da srpski narod Srbi ne postoje-od kad je ostatak srpskog naroda poslije pogibije na Kosovo pristao da služI tursko podaništvo i tursku vojsku i predvodili je protiv hrišćana Balkana.A to jest od Stefana Lazarevića 'previsokog' sa onim ocilima '4C' koja mogu imat samo jedno zanačenje-Sam Srbin Sebe Ser*.Po pravim zaslugama kao narod mogu se zvat-Srbijanci ili narod koji je s Turcima srpskom narodu otrca ime i srpstvo. Zamislite 15 pokoljenja nije im srpsko/Srbinovo srce kucalo u prsima a poslije toga da se njihom imenom i vetištvom vabe i hvale.Evo 2 vijeka se tim imenom Srbina zovu pa ih je vjerovatno za to i Bog kaznio-da vječito kukaju i lažu.
Novi komentar