Podigao nagradu poslije deset mjeseci

Trideset godina igrao iste brojeve pa osvojio 60 miliona dolara

Kanađanin Bon Truong je već 30 godina redovno igrao loto i sve ove godine koristio iste kombinacije. Njegova predanost i strpljenje su se isplatili, jer je preko svojih stalnih brojeva dobio 60 miliona dolara.

Objavljeno: 30. 08. 2019 - 11:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Truong je proveo tri decenije igrajući brojeve 2, 3, 4, 8, 9, 20 i 30, što je ustvari kombinacija rođendana i posebnih datuma cijele njegove porodice. Sada, nakon 30 godina, ti brojevi su ga doveli do miliona.

"Nisam mogao vjerovati da sam osvojio glavnu nagradu. Otišao sam u lutriju i zamolio ih da isprintaju brojeve koji su osvojili nagradu, samo da se uvjerim da je to istina. Odnio sam papirić kući i zurio u brojeve na svom dobitnom listiću nekoliko sati. Nevjerovatno", rekao je Truong za medije.

Interesantno je da je Truong čekao deset mjeseci prije nego je podigao nagradu, jer je želio da se psihički pripremi za preuzimanje tako velike količine novca.

"Razmišljao sam o tome šta bi ovo moglo uraditi mojoj porodici, šta bi nam moglo značiti. Shvatio sam da bi ovo moglo promijeniti dosta stvari i želio sam se uvjeriti da smo spremni za sve promjene koje dolaze", rekao je on.

Novcem koji je dobio planira otplatiti dugove i kupiti novi dom za svoju porodicu. Istakao je kako je prva stvar na koju je pomislio bila kako je presrećan što će moći otplatiti porodične dugove.

"Planiramo otići na zasluženi odmor. Nisam još siguran gdje, mislim da ćemo ići svuda", nasmijano je otkrio.
Ipak, nakon što otplati dugove i počasti porodicu odmorom, skromni Truong se planira vratiti vrtlarstvu. Kaže kako je još uvijek mlad i sposoban za rad i ne želi da gubi vrijeme.

 

Komentari: 0

Novi komentar