FOTO: Šta se desilo kada je dječak ogrnuo srpsku zastavu na rivi u Splitu

Iako je Split ove godine bio veoma buran za turiste iz Srbije i regiona, iz njega je prijje nekoliko dana u svijet poslata slika koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, a koja najbolje prezentuje ono čemu bi svi narodi sa Balkana trebalo da teže - jedinstvu i slozi, bez gledanja i razmatranja nacionalne i vjerske pripadnosti.
Objavljeno: 30. 08. 2019 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Slika dana, slika nedjelje, a vjerujemo i godine dolazi nam sa splitske rive, gdje se u sklopu Međunarodnih igara mladih okupilo nekoliko hiljada mališana iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Najmlađi su posljednjeg dana uputili jasnu poruku svima onima koji raspiruju mržnju u vidu zajedničkog fotografisanja sa zastavama spomenutih zemalja.

O ovoj prelijepoj manifestaciji na Linktinu je pisao Zdravko Marić, osnivač i direktor Međunarodnih sportskih igara mladih, koji je naveo da su djeca iz regiona opravdala moto festivala, koji se bazirao na radosti, druženju i toleranciji.

fotografija-hrvatska-srbija

- Prepuna splitska Riva i više od hiljadu učesnika Međunarodnog finala Sportskih igara mladih iz BiH, Srbije i Hrvatske obilježili su jučerašnje svečano zatvaranje Igara. Radost, druženje, ferplej i tolerancija moto su Igara svih ovih godine, što su djeca i mladi iz regije juče i pokazali. Zahvaljujem svim ambasadorima, partnerima i prijateljima Igara koji su nas podržali i veselimo se novoj zajedničkoj sezoni - napisao je on u svom postu na Linktinu.

Skrinšot njegove objave ubrzo se našao na svim društvenim mrežama, gdje je naišao na odobravanje, kao i na oduševljenje svih onih koji u čovjeku vide čovjeka, a ne naciju ili religiju.

Kako su neki od njih napisali, ova slika budi nadu da će buduće generacije napokon donijeti potrebni korak napred, kao i da će region konačno živjeti u jedinstvu i slozi.

Komentari: 7

ПераКојот

30. 08. 2019 - 15:26

Регион је већ једном живео у јединству и слози, захваљујући авандгардној мисли српске интелигенције. Нажалост сепаратисти нису делили исте идеје јединства и братства, слоге и сарадње.
Objektivni

30. 08. 2019 - 15:33

Da li pod tom intelekualnom , avangardnom misli podrazumjevas Sanu i SPC ??????
Kuku

30. 08. 2019 - 15:43

Kakav vic. Hahhaha
MARKO 12

30. 08. 2019 - 17:10

Dobri moj kojotiću, kladim se da je tebi nepoznato što je separatizam!
soko

30. 08. 2019 - 16:12

E vala nijesu se mogli "dogovorit" da žive u velikoj srbiji... Baš šteta...
maspok 1971

31. 08. 2019 - 09:27

tico prepelico jos dok je ljubicica plava ziva bila Hrvati su Ustajali . Ustase oni al UDBa ih sjede . Jedan od tadsnjih Ustanika , komunisticki djeneral ,postao je kasnije otac nacije .
lolo

30. 08. 2019 - 17:06

Kad Srbija shavti i otvoreno prizna sto se u njeno ima napravilo lako ce se vratit mirnome suzivotu.. Do tada bi to bila velika glupost i izjednacavanje zrtve i dzelata!!!
Novi komentar