Rajnke - Nurković

CG pomorcima nije zabranjena plovidba u vodama SAD-a

Izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i, po informacijama sa kojima Ambasada Sjedinjenih Američkih Država raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.
Objavljeno: 01. 09. 2019 - 20:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako ističu u ministarstvu, prošle nedjelje došli su do nezvaničnih informacija o mogućoj zabrani plovidbe pomoraca Crne Gore na brodovima u vodama SAD,  te se ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

 “Ministar je tom prilikom ukazao na značaj crnogorskog pomorstva kako sa istorijskog tako i ekonomskog aspekta za Crnu Goru, a od Džudi Rajzing Rajnke je dobio uvjeravanja da izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i da, po informacijama sa kojima Ambasada SAD raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju”, navode u tom resoru.

Nurković se zahvalio delegaciji Ambasade SAD-a u Crnoj Gori na brzoj reakciji i organizovanom sastanku, čime je još jednom, kao mnogo puta do sada, potvrđen primjeran odnos između institucija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

 “Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uvijek, kao i do sada, štititi interese časnih i poštenih pomoraca koji teško zarađuju svoj pomorski hljeb i biti čvrst oslonac u njihovom profesionalnom i korektnom radu kako na domaćim tako i na stranim brodovima širom svijeta”, poručuju iz ministarstva.

Komentari: 5

naravno

01. 09. 2019 - 21:20

dritan na aparate aaahahahahaha
narko kartel

01. 09. 2019 - 21:50

Par slucajeva kao ovaj i oprostite se sa plovidbom. Zbog kriminalaca ce se svi stidjeti da se kazu ko su i vadit tudje pasose .
Trebalo bi

02. 09. 2019 - 00:03

Vec s3 stidim reci odskle sam. Ne samo ja ,vec svako normalan
daka

01. 09. 2019 - 22:23

Ova BS je sramota za CG,jednaka DF-u I SD-u.
Trebalo bi

02. 09. 2019 - 00:00

Nije zvanicna zabrana, samo ce ih bojkotovat. Nece ih zvati i to je to.
Novi komentar