U organizaciji Šahovskog Saveza

Počela Prva liga Crne Gore u šahu, Novljani na čelu tabele

Proteklog vikenda odigrana su prva tri kola Prve lige Crne Gore u šahu, koja se igra u organizaciji Šahovskog Saveza Crne Gore i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore.
Objavljeno: 02. 09. 2019 - 11:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na čelu tabele izdvojila se ekipa Herceg Novi 1949 koja je jedina zabilježila sve tri pobjede. Oni su u  jednom od derbija savladali bivšeg premijerligaša Rumiju iz Bara. 

Novljani su najambicioznije prišli takmičenju i svoj standarni sastav su pojačali sa iskusnim internacionalnim majstorom Zoranom Runićem iz Bosne i Hercegovine. Dobre igre pružili su ekipe Rumije, Cetinja i 7.oktobra koji se nalaze na diobi drugog mjesta. 

Tempo igre iznosi 90 minuta za partiju, uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Uslovi za igru u multimedijalnoj Sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra  u Podgorici su bili izvanredni. Sudili su Zoran Peruničić i Sreten Đukanović.

Dvije prvoplasirena ekipe prelaze u Premijer ligu a dvije posljednje ekipe se sele u Drugu ligu. 

Na takmičenju učestvuje devet ekipa jer je u poslednjem momentu ekipa ŠK Jedinstvo odustala od učešća. Bjelopoljci su prošle godine igrali u Premijer ligi i ove godine su bili jedan od glavnih kandidata za povratak u društvo najboljih ali su finansijski razlozi bili prejak protivnik.

Prva liga se inače igra iz tri dijela – tri vikenda. Sledeći vikend je na programu 27-29. septembra kada će se u Podgorici igrati mečevi četvrtog, petog i šestog. kola. Poslednja tri kola igraće se od 29.novembra do 1.decembra  a domačin je Mojkovac i ŠK Brskovo.
 

Komentari: 0

Novi komentar