Kvalitetna hrana i dobra vina sastavni dio savremenog turizma

Obilazak i uživanje u gastronomski popularnim destinacijama, polako ali sigurno, postalo je veoma unosan segment turizma. Od posjetilaca koji ciljano biraju svoje putovanje sa namjerom da probaju tradicionalnu hranu, u budžete pojedinih evropskih zemalja sliva se velika suma novca mjerena čak stotinama miliona eura.
Objavljeno: 03. 09. 2019 - 10:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Neobične varijacije ukusa, gotovo obavezno kombinovane uz  neko lokalno piće, postale su neizostavan dio ponude svake zemlje kojoj je turizam strateško opredjeljene. Ovaj trend ne zaobilazi ni Crnu Goru.

O tome svjedoči sve bogatija i raznovrsnija ponuda turističkih aranžmana koji u svom sadržaju imaju hranu i vino kombinovane sa obilaskom prirodnih ljepota.

Na našem turističkom tržištu za sada najviše orijentisana ka eno-gastronomskoj ponudi istakla se podgorička agencija Doclea Travel & Tours koja tokom dvogodišnjeg iskustva bilježi samo pozitivna iskustva svojih gostiju.

gostoprimstvo-i-kvalitet-usluge-je-ono-po-cemu-zele-da-gosti-pamte-crnu-goru-pa-tako-i-biraju-svoje-saradnike

Gostoprimstvo i kvalitet usluge je ono po čemu žele da gosti pamte Crnu Goru, pa tako i biraju svoje saradnike.

Ključ uspjeha je, kako smatraju u toj agenciji u pronalaženju kvalitetnih saradnika ali i u dobroj razmjeri raznovrsne ponude.

Naše ture su osmišljene kao potpun eno-gastronomski ugođaj, ne kao uobičajeni turistički obilazak.  Među proizvođačima vina, birali smo  i izabrali one, koji proizvode najkvalitetnija vina, ali prije svega ljude koji predstavljaju sve ono što smatramo da odlikuje Crnu Goru, a to su: gostoljubivost, plemenitost i pouzdanost. Naši turisti mogu biti obični laici ili sjajni poznavaoci vina, u oba slučaja će biti zadovoljni, naša misija je bila da postignemo upravo to – ističe Ivana Boljević, zadužena za vinske ture u agenciji Doclea travel.

Kombinovanje priče o kulturno-istorijskom nasljeđu, prirodnoj ljepoti odlično se sljubljuje sa pričom o vinu i tradicionalnom hranom.

Sve veći broj turista iz jedne od najpoznatijih vinskih zemalja u svijetu, Italije, potvrđuje da naša zemlja nije  destinacija za zanemariti kada je gastronomija u pitanju.

- Kroz nekoliko sportsko-turističkih i eno-gastronomskih projekata ostvarili smo dobru konekciju sa italijanskim tržištem i već smo do sada imali dobar broj gostiju iz ove zemlje koji su uživali u specijalitetima nacionalne kuhinje I domaćim vinima. Na osnovu tih ocjena sada sa sigurnošću možemo reći da u ovoj oblasti leži dobar potencijal za razvoj - ocjenjuje Dijana Krkotić vlasnica agencije Doclea Travel & Tours.

ture-koje-organizuje-agencija-doclea-nijesu-klasican-vid-turistickog-obilaska-vec-potpun-enogastronomski-ugodaj

Ture koje organizuje agencija Doclea nijesu klasičan vid turističkog obilaska već potpun eno-gastronomski ugođaj.

Kako se vinarstvo i gastronomija razvijaju velikom brzinom, u ovoj agenciji se trude da prate savremene svjetske tokove, pa svakodnevno rade na usavršavanju kadra. Goste prate sertifikovani somelijeri što turama daje dodatnu profesionalnost.

- Turizam se razvija i mijenja. Naš posao nije samo da se prilagođavamo tražnji, već da na izvjestan način prognoziramo i sami kreiramo želje gostiju. Samo tako možemo računati na napredak - zaključuju iz agencije Doclea travel.

Porast broja privatnih vinarija ustremljenih ka ozbiljnoj, kvalitetnoj proizvodnji, ukazuje da će ovaj vid turizma kod nas u narednim godinjama doživjeti procvat.

 

Komentari: 0

Novi komentar