Tivat World festival od 12. do. 14. septembra

Na otvaranju princ afričkog fank zvuka Femi Kuti

Treće izdanje Tivat World festivala biće održano od 12. do. 14. septembra i to na četiri bine – glavnoj, „Riva“, na tivatskoj promenadi, zatim u luksuznom kompleksu Luštica Bay, naselju Porto Montenegro i bini „Akustik“ koja će biti smještena u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Objavljeno: 04. 09. 2019 - 18:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Festival će otvoriti princ afričkog fank zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force. Ove godine program festivala obuhvatiće i nastupe tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, te četiri sastava iz regiona: Bilja Krstić & Bistrik Orchestra (Srbija), Irfan (Bugarska), Ethno Jazz Orchestra (Srbija) i Atma Mundi Ensemble (Hrvatska), sa crnogorskim najboljim džez vokalom Sanja Raičković. 
Kako i prethodnih izdanja tako i ove godine domaća publika biće u prilici da čuje i tri benda sa tri kontinenta – uz svjetsku zvijezdu Femija Kutija, tu su i Albaluna iz  Portugala, kao i Tanin Trio.

2-sa-proslogodisnjeg-izdanja-festivala

Kako najavljuju iz direkcije festivala, novina ovogodišnjeg izdanja biće okrugli sto na temu „Kreativne Industrije - ekologija i kultura“. Učesnici okruglog stola biće renomirani ekolozi, kulturni radnici, umjetnici i građani, a cilj je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture.
- Činjenica da smo jedina ekološka država na svijetu nije dovoljno iskorišćena, pa želimo na kreativan način da spojimo ekologiju i umjetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprijede kulturnu i turističku ponudu kao i da poboljšaju životni standard građana Crne Gore – poručili su iz Tivat World festivala.
Takođe, festival će obuhvatiti i nekoliko umjetničkih performansa kao i degustaciju crnogorskih specijaliteta. Organizator manifestacije je NVO „Fluid Drum“, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.  

Komentari: 0

Novi komentar