Aleksandar Savović osuđen na sedam mjeseci zatvora, ukinut mu pritvor

Tomkić nezadovoljan presudom, neće se žaliti

Beranac Aleksandar Savović osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti sugrađaninu Igoru Tomkiću i osobama koje ga podržavaju tako što je u julu postavio prijeteći video snimak na društvenoj mreži Instagram. 
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 06:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tomkić je juče za Pobjedu rekao da nije zadovoljan ovakvom presudom, ali da, bez obzira na to, neće uložiti žalbu. Iz Osnovnog tužilaštva u Beranama, gdje se sudilo Savoviću Anteni M je rečeno i da mu je sud ukinuo pritvor.

- Nikada nijesam ulagao žalbu na slučaj koji je vezan za mene. Procijenite da li je posrijedi pravedna kazna ako neko za mjesec pravi dva krivična djela, pušten je iz pritvora, postoji mogućnost da ponovo napravi nešto. Ja znam da to nije odmjerena kazna. Kazna je maksimalna bila godinu, oni su mu dali sedam mjeseci. Prije toga je već bio počinilac krivičnih djela, povratnik iz zatvora. Što ja sada treba da očekujem da mi se ponovo desi nešto još gore i teže da bi država procijenila da njega ne puste iz pritvora - kazao je Igor Tomkić.

Na video-snimku, sa društvene mreže Instagram, koji je 9. jula prenio portal Antena M, vidi se kako Savović, u ulozi snimatelja, sa tri muškarca hoda asfaltiranom pješačkom stazom i poručuje da će „svima da vrate“ i to „troduplo“, te da „ne znaju što ih čeka“.

- Čeka ih krvna osveta nisu svjesni, osveta će biti strašna. Pokaj se sotono, pokaj se sotono (smijeh)... – fragment je video snimka Savovića sa Instagrama. Osnovni sud u Beranama mu je 12. jula odredio pritvor do mjesec zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će „dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo“ koje mu je stavljeno na teret – ugrožavanje sigurnosti.

Ovo nije prvi „nasrtaj“ Savovića na Igora Tomkića i njegovu porodicu. U martu im je zapalio prodavnicu u naselju Dolac u Beranama, a za ovo krivično djelo je i osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora, kao i da Tomkićima uplati 6.000 eura. Bio je na slobodi do pravosnažnosti presude.

Maltretiranje, kako je ranije za Pobjedu ispričao Tomkić, počelo je 2016. godine kada se sa porodicom vratio iz Njemačke u Berane, nakon što im je odbijen zahtjev za azil. Tomkići, porodica porijeklom iz Hrvatske, u gradu na Limu živjeli su mirno više od šest decenija do tada.

Samo nekoliko sati nakon što je Igor Tomkić portalu Antena M u martu ispričao, prvi put javno, o nevoljama na koje njegova porodica i on nailaze u Beranama – brutalno je pretučen.

Za to su na zatvorske kazne osuđeni Miloš Radević (25) i Novak Petrić (19), prvi na godinu i devet mjeseci, a drugi na godinu i sedam mjeseci zatvora.

Javnost je od početka oštro reagovala na ovaj slučaj, posebno zato što se sumnja da je osnov za napad Tomkićevo hrvatsko porijeklo, tražeći žustriju reakciju državnih organa.

Komentari: 7

GRAĐANSKI

05. 09. 2019 - 07:36

G-dine Tomkiću, to što Vam se dogodilo Vam direktna je posljedica, skoro 30-ljetnjeg popuštanja i dopuštanja (ove vlasti) Ristu R. da po Crnoj Gori zbori to što je zborio (vrijeđa sve koji nijesu Srbalji, lažinja, sprovodi govor/e mržnje, pućika Srbalje na padanje u ''srbaljski naciotrans'', ...) - za čem nikad nije odgovara' i po sudovima bradu (zabrinuto i poniženo) trlja'! Daklen, Vaš slučaj je posljedica ''Ristovog oblika hrišćanstva'', a takva presuda - Milovog političkog "pragmatuzmu" (koji će ga jedan dan skupo platit) da sve nabrojano dotvoli Ristu R. Ovo je srbočetnička država, u kojojzi jedan bolesni skot (''obrazovan'' na Ristovoj filozofiji mržnje) može bit pre-skromno kažnjen!!!
GRAĐANSKI

05. 09. 2019 - 11:54

* ... "pragmatizma" ...; ** ...dozvoli Ristu R. ....
Torsades

05. 09. 2019 - 12:37

Naravno, više je nego jasno po vukabularu dotičnog ( pokaj se sotono) da je "školu učio"kod Rista Radovića...propratite malo ove "srpske" portale pa ćete vidjeti kako se uče sljedbenici ...
GRAĐANSKI

05. 09. 2019 - 12:38

Ispravke: *"pragmatizma"; **dozvoli.
@ GRAĐANSKI

05. 09. 2019 - 15:17

Što se desilo i dešava g. Tomčiću isto će se desit Crnogorcu, Albancu, Bošnjaku itd sve dok je takvih u sudstvu i policiji CG, Crna Gora nikad neće biti slobodna država, NITI DRŽAVA ZA SVE. Ovo je teokratska država Amfilohija sa SPC. SRAMOTA!!!!!
rade

05. 09. 2019 - 09:33

Rijec je o manijaku i siledziji, zato u dusevnu bolnicu snjim,treba ga izlijeciti na psihijatriji, a ne u zatvoru odakle izlaze jos gori ljudi. Ili ga stavite u kavez !!!
@ rade

05. 09. 2019 - 15:31

Stavite u kavez okupatore koji ga/vas huškaju.
Novi komentar