Premijer Marković s američkim kongresmenima

Nastavljaju se partnerstvo i odlični odnosi CG i SAD

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koju je predvodio predsjednik senatskog Odbora za pravosuđe Lindzi Grem, saglasili su se da je crnogorsko-američko partnerstvo važno za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore, te da ono predstavlja potporu stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 08:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Naše partnerstvo dodatno smo učvrstili savezništvom u NATO za šta je ključna bila podrška Kongresa SAD. Ne zaboravljamo ni podršku nedavno preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije“ – rekao je premijer Duško Marković tokom radnog radnog ručka sa delegacijom Kongresa.

Premijer je delegaciju informisao o svim aspektima demokratskog i ekonomskog razvoja koji Crna Gora bilježi u kontinuitetu, a naročito posljednjih godina.

Predsjednik Marković se zahvalio na stalnoj podršci Vašingtona i razumijevanju naših prioriteta, rekavši da bez te podrške Crna Gora ne bi bila tamo gdje je danas, te da Crna Gora posebno cijeni saradnju i pomoć na jačanju vladavine prava i naših institucija.

„Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta“ – ocijenio je predsjednik Vlade.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatno prisustvo američkih investicija, naročito u oblastima turizma, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.

Komentari: 0

Novi komentar